G4Media.ro

Mişcarea islamofobă Pegida, plasată sub supraveghere de către serviciile germane de informaţii …

Mişcarea islamofobă Pegida, plasată sub supraveghere de către serviciile germane de informaţii  în landul Saxonia

Serviciile germane de informaţii interne (BfV) din landul Saxonia îi supraveghează pe membrii mişcării islamofobe Pegida, care a apărut în această regiune din fosta RDG, pe care o califică drept ”extremistă” şi ”anticonstituţională”, relatează AFP, citată de News.ro

”Nu mai este posibilă considerarea” mişcării înfiinţate în 2014 ”o componentă a scenei extremei drepte”, anunţă filiala din landul Saxonia a Oficiului german de protecţia Constituţiei (BfV), care o califică de-acum drept o ”mişcare cu aspiraţii extremiste manifeste”.

Pegida este astfel clasată în rândul grupărilor care se opun Constituţiei, iar membrii ei sunt supuşi unei supravegheri a poliţiei, anunţă BfV.

Alte landuri germane, de exemplu Bavaria, au luat măsuri similare.

Mişcarea a atras la început ”un public eterogen” şi a apărat poziţii ”moderate”, însă s-a radicalizat în timp, atât ideologic, cât şi la nivelul discursului, precizează Oficiul.

”În public răspândeşte poziţii care sunt incompatibile cu ansamblul valorilor Republicii federale germane”, argumentează BfV, citând între altele o respingere a parlamentarismului, a statului de drept, o respingere a antisemitismului şi antiislamului şi o ostilitate faţă de minorităţi.

Pegida – lansată în 2014 de către Lutz Bachmann, prin intermediul unor manifestaţii spontane şi săptămânale la Dresda – se află la originea unei ascensiuni a extremei drepte antimigraţie în Germania, care este în prezent prima forţă a opoziţiei în Bundestag, Camera inferioară a Parlamentului german.

Saxonia – vecină cu Polonia şi Cehia, un land din fosta RDG – a provocat un cutremur politic în alegerile legislative din septembrie 2017.

Partidul Alternativa pentru Germania (AfD) – împotriva migraţiei şi anti-Merkel – a devenit atunci prima forţă politică din land, după ce a obţinut 27% din voturile exprimate, de două ori mai mult decât media sa naţională.

BfV a plasat la începutul lui martie AfD sub supravegherea poliţiei, invocând atingeri aduse ordinii democratice – după care această decizie a fost suspendată – din cauza unor probleme de procedură – de către un tribunal administrativ de la Koln.

Serviciile de informaţii interne au palsat sub supraveghere, la sfârşitul lui aprilie, o parte a mişcării împotriva restricţiilor impuse din cauza pandemiei covid-19, care manifestează cu regularitate în ţară şi care răspândeşte, acuză BfV, teorii ale complotului.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Au uitat să pună portretul toașei între moscheie și niqab.

 2. Supravegheaza baietii astia orice numai ce trebuie nu…
  Din Franta..despre care „presa miluita” de pe la noi nu a scris mai nimic:

 3. Se pare ca Germania nu a avut suficiente atacuri sinucigase, cu cutitul, camionul etc
  Alah akbar!

 4. Deja se simt efectele vaccinării, ne întoarcem la normalitate, la campania electorală, la terorismul ca o bună afacere sau perdea de fum pentru tot felul de mișmașuri etc
  Toate-s vechi și nouă toate.
  Eu cred că abia acum începe marele test pentru UE și mai cred că toți Dinu Păturică lipiți prea devreme de tot felul de forumuri și care încurcă locul pe la Davos ar trebui să pună mâna pe carte. După fiecare război ceva s-a schimbat în bine. Pentru toată lumea nu doar pentru unii..

 5. Dar se pare ca tu ai incontinuare atacuri de prostie.
  In nomine Patris et Filii et Spiritus Sancti !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.