G4Media.ro

Mircea Drăghici, fostul trezorier al PSD, a recunoscut că a folosit bani…

Sursa: Facebook

Mircea Drăghici, fostul trezorier al PSD, a recunoscut că a folosit bani din subvenții pentru excursii exotice și a încheiat acord de recunoaștere a vinovăției. Printre beneficiari ar fi fost și Liviu Dragnea

Direcția Națională Anticorupție a trimis ieri, la Tribunalul București, un acord de recunoaștere a vinovăției semnat de fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici. Acesta va primi 6 ani închisoare pentru faptul că a cheltuit fraudulos banii din subvenții de la stat încasați de această formațiune politică.

Procurorii au stabilit că, în perioada 10 aprilie 2017 – 22 mai 2018, Drăghici, având atribuții de gestionare și administrare a bunurilor și fondurilor bănești aparținând PSD, ar fi utilizat suma totală de 550.522 lei din conturile partidului pentru achitarea, către o societate comercială, a unor cheltuieli ocazionate de deplasarea și/sau cazarea în destinații turistice exotice a sa și a altor persoane.

De menționat este că, din suma de mai sus, 231.040 lei ar fi reprezentat o parte din subvenția acordată partidului de către Autoritatea Electorală Permanentă. ”Pe parcursul urmăririi penale s-au depus într-un cont deschis de ANABI pe numele inculpatului, sumele reprezentate de paguba cauzată și cheltuielile judiciare efectuate în etapa urmăririi penale, fiind dispuse măsuri asiguratorii pe acele sume de către procurorii DNA”, a menționat DNA.

Drăghici a recunoscut fapta și a acceptat o pedeapsă de 6 ani închisoare cu executare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 3 ani după executarea acesteia, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în oricare alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii (trezorier partid politic) şi de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public.

Presa a scris că DNA a cerut, anul trecut, de la PSD, informații referitoare la „evenimente cu caracter politic” în destinaţii exotice precum Bali (Indonezia), Punta Cana (Republica Dominicană), Doha (Qatar) și Maldive. Printre persoanele care au făcut aceste deplasări s-au aflat Liviu Dragnea, la acel moment, președintele PSD, Irina Tănase – partenera de viaţă, Adrian Mlădinoiu cunoscut ca „șoferul lui Dragnea” și Mircea Drăghici însuși.

În 2021, Drăghici a fost condamnat la 5 ani cu executare în alt dosar care a avut ca obiect deturnarea banilor încasați de PSD din subvenția de la stat.

Sursa: Facebook

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Unu a fost prins.
  Cati au scapat ?

 2. ce mai zic acum iubitorii de ps dragnea ? si cite altele au iesit la iveala

 3. Cum stă el cu mânuța pe inimă și se jură că nu fură, dar l-au prins cu rața-n gură…..

 4. Bun a recunoscut dar recunoașterea implică și faptul că a deturnat fondurile publice, întrebarea este dacă justiția va duce lupta până la capăt și va dispune recuperarea banilor de la PSD, pentru că Drăghici era trezorierul partidului și banii ăia sunt bani publici.

  • #no name….stai liniștit,ca nu….familia tot din bani publici trăiește….e deputata ! Ăștia au dinastii dar pe Rege,l au urat și l au umilit!

  • @noname , vedeți în ce stare de degradare este fostul sediu al Antenelor , în loc să le ia chirie , sau să îl scoată la licitație , l-au lăsat în paragină . Antenele încă trăiesc , iar clădirea din Băneasa este praf .

 5. Mare minune, un pesedist care recunoaste ca a furat!
  Ii pune intr-o lumina proasta pe toti ceilalti

 6. gestul asta patriotard ii da de gol pe hotii acestei tari.
  exemple de alti patrihoti celebri cu laba la pept: maCiuca, Ciolannis.

 7. ASTA E UN VAGABOND 100% NATURAL! in parnaie… cu dosul…pregatit de incasari masive!