G4Media.ro

Mircea Cărtărescu a câștigat premiul Prozart 2021 din Macedonia de Nord/ Câștigătorul…

Mircea Cărtărescu a câștigat premiul Prozart 2021 din Macedonia de Nord/ Câștigătorul de anul trecut a fost scriitorul albanez Ismail Kadare

Scriitorul Mircea Cărtărescu este câştigător al premiului Prozart 2021 în Macedonia de Nord, a anunţat pe Facebook Dejan Trajkoski, director al Pro-Za Balkan International Literature Festival.

Cărtărescu a anunţat că va primi distincţia în septembrie, la Skopje.

Anul trecut, scriitorul albanez Ismail Kadare a câştigat acest premiu în cadrul festivalului.

Premiul Prozart onorează creaţia scriitorilor balcanici.

Mircea Cărtărescu, poet, prozator, eseist, critic literar şi publicist, a publicat numeroase volume, începând cu 1980, care i-au fost traduse în peste 20 de limbi.

Cărţile lui au fost premiate de Academia Română, Uniunea Scriitorilor din România şi din Republica Moldova, Ministerul Culturii, ASPRO, Asociaţia Scriitorilor din Bucureşti, Asociaţia Editorilor din România.

Romanul „Nostalgia” a primit în 2005 Premiul literar „Giuseppe Acerbi“, Castel Goffredo, Italia. Autorul a primit, între altele, Premiul Internaţional pentru Literatură de la Vileniča (2011), Premiul Internaţional pentru Literatură „Haus der Kulturen der Welt“, Berlin (2012), Premiul internaţional pentru literatură, Berlin (2012), Premiul Spycher – Literaturpreis Leuk, Elveţia (2013), Marele Premiu al Festivalului Internaţional de Poezie de la Novi Sad (2013), Premiul Tormenta en un vaso, Spania (2014), Premiul Euskadi de Plata, San Sebastian (2014), Premiul cărţii pentru înţelegere europeană al oraşului Leipzig (2015); Premiul de stat al Austriei pentru literatură europeană, 2015, Premiul Leteo, Spania (2017) şi Premio Formentor de las Letras (2018).

sursa: News.ro, sursa foto: Facebook/ Mircea Cartarescu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Premierul?

  2. Dacă esti politically corect câștigi premii și distincții pe banda rulanta

  3. Un scriitor de talia lui Mircea Cărtărescu, foarte bun adică și tradus în atâtea limbi străine, e firesc să primească premii internaționale. Că mai sunt și alții, destui, foarte buni, dar netradusi și în consecință necunoscuți de nimeni, e altă discuție. Fiecare cu felia lui de noroc. Norocul și-l mai face și omul singur, nu depinde doar de alții. Felicitări lui Mircea Cărtărescu!