G4Media.ro

Ministrul ungar de Externe: Ideile nebunești despre introducerea recrutării obligatorii europene sunt…

sursa foto: Szijjártó Péter/ Facebook

Ministrul ungar de Externe: Ideile nebunești despre introducerea recrutării obligatorii europene sunt inacceptabile. Guvernul Ungariei nu va permite sub nici un pretext să fie trimiși tineri din Europa Centrală la războiul din Ucraina

Aflat la Bruxelles, la ședința Consiliului Afacerilor Externe al Uniunii Europene, ministrul ungar Péter Szijjártó a transmis că „ideile nebunești despre introducerea recrutării obligatorii europene sunt inacceptabile” și că  „guvernul ungar nu va accepta sub nici un pretext să fie trimiși tineri din Europa Centrală, inclusiv maghiari, la războiul din Ucraina.

La conferința de presă care a urmat ședinței Consiliului Afacerilor Externe al Uniunii Europene, Szijjártó  a spus că miniștrii statelor membre s-au întâlnit pentru ultima oară până la alegerile din iunie, constatând că marea majoritate a participanților doresc să trimită mai mulți bani și mai multe arme în Ucraina, ceea ce ar duce doar la mai multe distrugeri și mai multe victime.

„Apar idei din ce în ce mai nebune și este clar că nu poți descuraja marea majoritate a statelor membre ale Uniunii Europene de la ele”, a spus el, citând ca exemplu inclusiv trimiterea de soldați în Ucraina.

Szijjártó a spus că  introducerea obligatorie a recrutării militare este inacceptabilă.

„Și pe baza situației, înțelegem exact la ce se referă această propunere (…) Victimele ucrainene devin din ce în ce mai iritate, bărbaților nu li se permite să iasă din Ucraina, iar acum vor să înroleze tinerii europeni în război”, a comentat el.

„Și, evident, pe măsură ce crește escaladarea conflictului, se poate auzi aproape clar argumentul că soldații ar trebui trimiși mai întâi din proximitatea geografică. Toate acestea înseamnă că vor să trimită tinerii Europei Centrale, inclusiv maghiari, la război prin recrutare obligatorie. Noi nu vrem să vedem poporul maghiar în prima linie a războiului ucrainean-rus și nu vrem ca tinerii maghiari să fie duși în Ucraina, pentru că acesta nu este războiul nostru, nu avem nimic de-a face cu acest război. Adresăm un apel tuturor politicienilor europeni care se gândesc la recrutarea obligatorie să înceteze imediat! Luați mâinile de la tinerii din Europa Centrală”, a comentat Péter Szijjártó, potrivit hirado.hu.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Scla-vul mujicilor face ce-i place cel mai mult, se crede ministru intr-un imperiu si vorbeste in numele EUropei Centrale. Bai gâgă, bai ling-aule, bor-fas deghizat, nimeni nu vrea ba sa-si trimita tinerii la razboi, nici macar trogloditii de rusi nu vor asta, nici atat bietii ucrainieni. Bai, abia astept sa ajungeti unde va e locul, la periferia CSI-ului (ca la periferia lumii civilizate v-as pus deja singuri).

    • Auzi la prietenul mujicilor,razboiul UCR/RU….UCR fiind stat agresor…in conceptia lui…mare porcovan!Amica ,,mujicia ,,e tara agresata.secondo lui…primo io!Perdaballe,scavul mujicului.

  2. Toată stima conducătorilor Ungariei și poporului maghiar din partea băieților din Piața Ferentari.