G4Media.ro

Ministrul ungar al justiţiei: Graniţe are doar statul, naţiunea nu are graniţe

Sursa foto: Facebook/ Judit Varga

Ministrul ungar al justiţiei: Graniţe are doar statul, naţiunea nu are graniţe

Graniţe are doar statul, naţiunea nu are graniţe, a declarat joi ministrul ungar al justiţiei, Judit Varga, la ceremonia de decernare a unui premiu, transmite agenția maghiară de presă MTI.

Ministrul a vorbit despre faptul că politicile naţionale decurg din diferenţele dintre graniţele statului maghiar şi cele ale naţiunii maghiare. Din 2010 încoace a avut loc o schimbare de atitudine, iar Guvernul Ungariei ajută familiile, tinerii şi întreprinderile maghiare de peste graniţă printr-o serie de instrumente, astfel încât identitatea lor să nu fie pierdută, ci întărită, a spus Varga, potrivit MTI.

Reamintim că guvernul maghiar a fost acuzat tot mai des în ultimii ani că, prin politicile sale, urmărește scopuri revizioniste în regiune. Critici au venit din partea oficialilor din Croația, Slovacia, România și Ucraina.

Premiul “Lőrincz Csaba”, care recunoaşte activitatea celor care depun eforturi pentru existenţa spiritului unităţii maghiare, a spus Judit Varga, a fost decernat cercetătorului Balázs Tárnok, un cercetător în domeniul politicilor pentru minorităţi care desfăşoară activităţi în Slovacia.

Zsolt Németh, preşedintele comisiei pentru externe din Parlamentul Ungariei, din partea Fidesz, a declarat că Lőrincz Csaba s-a născut la Sfântu Gheorghe. În anii 1980, Securitatea l-a persecutat şi l-a gonit din locul său natal, astfel că a ajuns la Budapesta, unde a devenit expert în politica pentru minorităţi, a creat fundamentele politicilor naţionale şi a susţinut maghiarii de peste graniţe în cadrul Fidesz, în Parlamentul Ungariei şi în Ministerul de Externe. (Sursa foto: Facebook/ Judit Varga)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

19 comentarii

 1. Da. Națiunea lor sa stea la graniță.

 2. 300 000 de romani de peste Tisa, mai sunt 28 000!
  De astia nu ati avut grije?
  Ce mai plangeti voi de dureri inchipuite!

  • Da unde a fost statul român de ce nu a ajutat români din hu îți spun de ce fiindcă mai toți politicienii sunt hoți și corupți !! Ar vinde și Transilvania daca ar fi posibil

 3. Da, cum zici tu cucoana. Dar ce-ai zice ca natiunea aflata in granitele unui stat care nu e al acelei natiuni sa respecte legile si obiceiurile natiunii apartinatoare acelui stat? Voi intre granitele statului vostru, respectati alte natiuni intocmai cum cereti ca natiunea voastra sa fie respectata in afara granitelor statului vostru? Asa-i ca, printre altele, nu prea va place sa recunoasteti actualele granite dintre statele cu care, din pacate pentru voi, va invecinati? Lasati odata visele cu iz imperial si fiti mai putin obraznici ca prea bagati batul prin grad la toate natiile care inca va tolereaza.

 4. Dacă e așa, e valabil și pentru România. Înainte de 1940, de exemplu, potrivit hărților etnografice românești, Oradea nu se afla lîngă frontiera actuală cu Ungaria, ci în centrul Regiunii Crișana care cuprindea și localitățile Debrețin și Giula și se întindea pînă la Solnocs la vest și pînă la Seged la sud.

 5. Ultima data cand natiunea voastra nu a avut granite, eram cu rusii calare peste voi in budapesta. Cumva reusiti sa va pozitionati de padtea gresita a istoriei de fiecare data.

 6. Problema e ca guvernul ala al ei e guvernul statului, nu al națiunii. Numai statul are ființă instituțională. Ea, deci, nu are nici o autoritate sau responsabilitate pentru națiune.

 7. Sângele apă nu se face.
  Se pare că simte chemarea stepelor asiatice.

 8. Cam așa zice si Putin ca motiv de invazie a Ucrainei.

 9. Perfecta dreptate Judit, mai ramane sa convingi si nationalistii romani. Incearca de un secol sa asimileze ungurimea, fara sansa de reusita. Granitele s-au schimbat de la o zi la alta vezi (Ardealul) , asta e posibil si in viitor. Atentie mare, asta nu ar tb sa uite xenofobii si rasistii romani. Chiar si acuma asistam la noi miscari de granite, ce aduce viitoru, vom vedea?

 10. Cum nici prostia nu are granite

 11. Asa ! Deci : Stai acasa – intre granitele Hungariei ! Si nu mai „coteli” prin Romania ! Daca hungurilor din Romania NU LE MAI PLACE IN Romania – sunt liberi sa emigreze – Ca doar asa au facut si cateva milioane de romani ! Propun ca sa fie declarata „Persona nongrata” si sa-i fie interzis accesul in Romania acesteri persoane – guralive, obraznice si anti-romanesti !

  • Iliescule exista doar o sg problema, in Ardeal si in Secuime ei se considera acasa, iar pe voi va considera musafiri. Adica dc nu va convine, puteti urma milioanele de romani migranti. Asa cum ati sosit cu milionele din Oltenia si Moldova in Ardeal, la fel va puteti intoarce in zonele natale. Ministra justitiei maghiare stie ce spune, asa ca nu veniti cu iesiri nelalocul lor.

 12. @Banatzeanul, nu contează cum ne consideră ungurii si secuii! Nu schimba asta, lucrurile, cu nimic!
  Musafiri, musafiri, dar MAJORITARI!
  Nu ați reușit in sute de ani de administratie ungurească să ne faceti să dispărem din Transilvania, de acum încolo, nici așa nu veți reuși!
  Așa că, puteți să ne considerați musafiri, noi tot MAJORITARI suntem in Transilvania, iar secuii și ungurii, TOT MAI PUȚINI!!!

 13. Ungurii… 🤣😅🤣😅 o măruntă de națiune de 💩 cu pretenții exagerate, de mare putere, când de fapt, sunt mărunți ca macul!
  Ungurii, fac cum fac, și tot de partea răului se situează. Asta dovedește istoria, asta au făcut și asta vor face.

  • … cum a spus Lapusneanu, prosti dar multi. Nici de secole, nici astazi nu ati realizat nimic. Va laudati cu constructile maghiarimii. Un prostanac vorbeste de respectarea constititutiei. O constitutie scrisa de Iliescu, Nastase si alti puscariabili, cunoscuti ca antimaghiari. Terminati cu iesirile voastre necontrolate, ca nu e bine.