G4Media.ro

Ministrul rus al Apărării: Combatanți ai grupării teroriste Stat Islamic din Libia…

Ministrul rus al Apărării: Combatanți ai grupării teroriste Stat Islamic din Libia și Siria pătrund „în mod activ” în Afganistan, după retragerea trupelor internaționale din țară. Misiunea Statelor Unite şi a NATO a dat greş

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat miercuri că mai mulți combatanți ai grupării teroriste Stat Islamic (SI) din Libia și Siria pătrund „în mod activ” în Afganistan, după retragerea forțelor NATO din țara central-asiatică, potrivit EFE, citat de Agerpres.

„Desigur, avem mari speranţe că se va ajunge la un anumit consens şi la reconciliere interetnică în Afganistan. Dar în acelaşi timp vedem cât de activ intră aici unităţi ale SI din diverse regiuni, inclusiv din Siria şi Libia”, a afirmat Şoigu.

Ministrul rus al Apărării a avertizat că situația din Afganistan „se deteriorează rapid”, iar autoritățile de la Kabul pierd controlul după ofensiva talibanilor din regiune.

Șoigu a mai susținut că are loc „un exod masiv” de afgani către țările învecinate, cum ar fi Tadjikistan şi Uzbekistan și că este îngrijorătoare „în mod special consolidarea poziţiilor SI şi ale altor organizaţii teroriste internaţionale, ceea ce a dus la o creştere a ameninţării la adresa ţărilor vecine”.

„Din acest motiv trebuie să recunoaştem că misiunea SUA şi a NATO în Afganistan a dat greş”, a afirmat Șoigu.

Acesta a mai spus că „retragerea grăbită” a forțelor NATO a generat o creștere bruscă a tensiunilor politice și militare.

„Totodată, americanii sunt mai preocupaţi de posibilitatea creării de noi rute de tranzit şi de structuri logistice în statele din Asia Centrală, de desfăşurarea bazelor şi instalaţiilor lor militare. Credem că aceasta nu va duce la nimic bun, ci doar poate duce la o prezenţă pe termen lung a Alianţei (Nord-Atlantice) în regiune şi la instabilitate suplimentară”, a mai declarat Șoigu.

Sursa foto: Facebook/ Ministerul rus al Apărării – Минобороны России

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Iar pluifricii astia rusi care critica misiunea in Afganistan. HAideti voi si faceti o misiune ca la carte, daca aveti ooo!
  Bichonul din spatele gardului e extrem de bataios, dar isi baga coada intre picioare daca primeste un sut care sa-l arunce in ograda dulaului.

  • In acest caz, să meaegă rușii să facă ei ordine, că oricum se tot laudă cu armata lor în ultimii ani și amenință pe toată lumea cu ea! Iată, asta e o ocazie bună să-și pună armata în slujba Omenirii, pt a face pace in Lume. Așa cum mențin trupe de „pacificare” în Transnistria, în Nagorno Karabach, etc.

 2. NATO a dat gres si-n Romania, daramite in Afganistan.

  • Volodea, te-ai trezit? Ceva mai bun nu ai gasit sa maninci?

  • Prin ce anume, a dat greș NATO în România, mă amărâtule?

  • Ionica, pashol ti na hui!…muhahahahahahahhahaha

 3. Nu mai bine va duceți voi acolo, să aveți mai mult succes? :)))

 4. Dar misiunea rusă din Războiul Rece a fost un real succes, nu? Ce naţie de mincinoşi.

 5. Mare băgăcioşi sunt Ruşii ăstia. De ce nu-şi văd de sărăcia lor?
  Dupa ce moare Putin oare o să fie mai bine pentru omenire? Sau o să vina alt nebun?

  • Afganistan – esec.
   Iraq – esec.
   Siria – esec.
   Ucraina – esec.
   Germania – esec.
   Moldova – castig de cauza.
   Frumos si fructuos palmares, bideule. Cand predai stafeta Chinei, tataie?

 6. De ce se retrag? Au securizat zona? Nu! Și-au făcut doar interesele și hachițele pe acolo, iar acum nenorociții ăia nu numai că se vor regrupa – dar să vezi acum ce omor primim prin intermediul „refugiaților” din acea zonă care s-au aciuiat prin Europa de vreo 6-7 ani! Acum vor fi și stimulați după ceea ce pare a fi o victorie, căci ce altceva poate fi dacă acea coaliție pleacă cu coada între picioare! Mai bine își vedeau de treabă și nu se vârau acolo – abia că i-au provocat și acum chiar că s-ar putea să avem probleme!