G4Media.ro

Ministrul Predoiu explică de ce guvernul nu vrea să aștepte avizul Comisiei…

Foto: Consiliul Europei

Ministrul Predoiu explică de ce guvernul nu vrea să aștepte avizul Comisiei de la Veneția pe legile justiției: Avem un obiectiv esențial în toamnă, aderarea la Schengen, care e legat de unele state de progresele MCV

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a explicat joi în Parlament că guvernul nu vrea să aștepte avizul Comisiei de la Veneția pe proiectele celor trei legi ale justiției pentru că executivul are ca obiectiv aderarea la Schengen.

”De ce este important pentru Guvernul României să adopte acum Legile Justiției și nu după avizul Comisiei de la Veneția
Cererea pe procedură de amânare a fost motivată de așteptarea avizului Comsiei de la Veneția și, de aceea, ca reprezentant al Guvernului, sunt obligat încă o dată să explic de ce pentru Guvern este importantă adoptarea acestor trei proiecte de lege în toamna acestui an – pentru că Guvernul are un obiectiv esențial, care înseamnă aderarea la spațiul Schengen și, după cum este bine cunoscut de toată lumea, acest obiectiv este pus în legătură de unele state membre de progresele în cadrul MCV, iar în cadrul MCV, unul dintre obiective este adoptarea Legilor Justiției. Prin urmare, Guvernul, dacă dorește să își atingă aceste două obiective, de care atârnă extrem de multe interese ale României și ale cetățenilor români și companiilor din România – nu cred că e nevoie să explic ce avantaje ar aduce economiei naționale intrarea în Spațiul Schengen – trebuie să adopte legile”, a spus Predoiu, potrivit unui comunicat al Ministerului Justiției.

El a mai spus că, și în situația în care vor exista anumite recomandări ale Comisiei de la Veneția, ele nu vor aduce obligatoriu modificări legislative.

”În sfârșit, dar nu în ultimul rând, dacă totuși există recomandări ale Comisiei de la Veneția, nu înseamnă că neapărat ele trebuie să fie urmate de modificări legislative, nu știm cum ar arăta aceste avize și aceste recomandări (…) Indiferent de soarta MCV, noi vom avea, ca toate statele membre ale UE, un mecanism Rule of Law la dispoziție, în cadrul căruia, tot prin cooperare, să aducem ajustările necesare legislației sau aplicării legislației, prin reglementare de ordin inferior, „soft law” cum se spune”, a declarat Predoiu.

”Dacă recomandările Comisie de la Veneția vor însemna modificări legislative, spun dacă, atunci vom cântări, poate că unele trebuie făcute, poate că altele nu trebuie făcute, pentru că, până la urmă, Parlamentul este suveran și în România, cum este și în restul statelor UE. De aceea, sunt recomandări și nu directive, nu instrucțiuni”, a mai spus Predoiu.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

12 comentarii

 1. Cat de slinosi pot fi acesti pesedenelisti🤮

  • SINGURUL PROIECT PENTRU romania EXECUTAT CU MAXIMA DETERMINARE, PRECIZIE SI UNIUNE ESTE „SCAPAM TOTI, RAMANEM CU TOT CE AM FURAT, NE DAM LEGI SA NU MAI PUTEM FI PEDEPSITI SI NE LUAM ‘justitia’, ADICA TOATA PUTEREA”

  • E ATATA GRABA TOVARASI ?
   TOVARASUL VOSTRU dorneanu & ccr AU DAT BULA CA E NECONSTITUTIONAL SA GRABESTI ADOPTAREA LEGILOR!

 2. Abureală stil preșul justiției…

 3. Guvern al României , numele tau e corupție ! Generalizată . Clanurile din justiție conduse de voiculescieni, dorneni , savonisti ,ciordache și predoiu se grăbesc . Ei știu că legile justiției sunt cu dedicație si nu au chef de discuții !
  Președintele iohannis este direct interesat ! Motivele le știm și noi și el .

 4. Doar ca aderarea la Schengen e decisa in decembrie, după formularea opiniei Comisiei de la Veneția.

 5. Preoiule, măcar vorbește pe românește, că să înțeleagă tot poporul:
  „Băi ieuropenilor, băi comisia de la Veneția, băi bruxel, noi vrem să furăm în continuare liniștiți bre!
  Lăsați-ne fratimiu să furăm în tihnă aici, doar suntem suverani și poporul român doar pe noi ne iubeste, psd cu pnl și cu udmr.
  Și fraierilor le servim discursul cu olandezii care nu ne vor in Schengen că nu le dăm portul Constanța. Românașii sunt de felul lor mari patrihoți, pun botul imediat la discursul ăsta băi UE, or să ne voteze până la a șaptea generație.”

 6. Cine i-a scris discursul lui Predoiu? Dragnea? ”Dacă recomandările Comisie de la Veneția vor însemna modificări legislative, spun dacă, atunci vom cântări, poate că unele trebuie făcute, poate că altele nu trebuie făcute, pentru că, până la urmă, Parlamentul este suveran și în România, cum este și în restul statelor UE.”

 7. Nu te grabi cu santajul preventiv ca nu va functiona, de fapt va fi chiar opusul.

 8. Incepe sa se clarifice motivul pentru care nu vom fi acceptati in Schengen nici in acest an si cred ca nici in viitorul apropiat.
  Multumim predoiu si iohannis.

 9. Aveti un obiectiv esential, fraudarea transpunerii legislatiei UE.

 10. Predoiu: „…..poate că altele nu trebuie făcute, pentru că, până la urmă, Parlamentul este suveran și în România, cum este și în restul statelor UE. De aceea, sunt recomandări și nu directive, nu instrucțiuni”, a mai spus Predoiu.
  Adica: facem ceva pe ce ne transmite Comisia de la Venetia!
  Bravo, Predoiule, cred ca vei primi felicitari de la dl Haos, mare promitator de stat de drept!!!!
  J……..r!!!!