G4Media.ro

Ministrul Mediului, despre depozitele de deșeuri: Creșterea taxei va duce la îngroparea…

Ministrul Mediului, despre depozitele de deșeuri: Creșterea taxei va duce la îngroparea și mai mare a gunoaielor de către primari

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat, luni seară, la Antena 3, că o eventuală creștere a taxei privind depozitarea deșeurilor va duce la ”îngroparea și mai mare” a gunoaielor de către primarii localităților unde acest lucru a devenit un fenomen.

Ministrul a precizat că suprataxarea nu este o soluție pentru împiedicarea depozitării deșeurilor în România, pentru că lucrurile ”sunt mult mai complexe”. Barna a spus că datorită sprijinului oferit de Garda de Mediu, ministerul a identificat locurile în care administrațiile locale îngropau ilegal gunoaie pentru a evita plata taxelor.

Barna a negat că s-ar afla în conflict cu ONG-urile de mediu.

știre în curs de actualizare

 

sursa foto: Poliția Locală Galați

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Ar putea incerca un sistem prin care sa plateasca toata lumea prin taxe, iar colectarea si sortarea sa se faca gratuit. Logica fiind ca gunoiul aruncat aiurea si cel ars afecteaza pe toata lumea.
    In zona unde locuiesc, municipalitatea adauga costul ridicarii gunoiului la taxa locala. Taxa e diferita in functie de ce dimensiune de tomberon ceri. Daca vrei sa arunci in plus, trebuie sa platesti. Sunt destui care nu vor sa plateasca si arunca prin parcuri mobilier (in general saltele) sau materiale rezultate din demolari. Daca nici macar asti presupus civilizati nu fac ce trebuie, ce sa asteptam de la Romanika?

  2. Toate primariile care nu platesc taxele pentru depozitarea in locuri autorizate a gunoaielor ar trebui luate la periat. Nu exista localitate fie ea si cea mai mica unde sa nu rezulte gunoaie. Domnul ministru zice ca datorita garzii de mediu a aflat ce localitati nu platesc taxele si ingroapa gunoiul ilegal. Simplu fapt ca nu platesc taxe ridica suspiciuni majore. Tara incepe sa puta a gunoi de la un capat la altul si astia se fac ca ploua.

  3. Apele mai poluate mai rau ca-n vremea comunistilor. Romania ascunde gunoiul sub pres noaptea cu buldozerul iar dl ministru se preface ca nu vede.