G4Media.ro

Ministrul Mediului cere demisia șefului Administrației Fondului pentru Mediu și trimite corpul…

Ministrul Mediului cere demisia șefului Administrației Fondului pentru Mediu și trimite corpul de control după debutul ratat al programului „Rabla pentru electrocasnice”

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunțat, marți, că a trimis corpul de control la Administrația Fondului pentru Mediu, instituție care coordonează programul „Rabla pentru electrocasnice”, după ce înscrierile au fost amânate pe motiv de instabilitate a securității cibernetice.

„O să aflăm foarte repede ce n-a funcționat. Urmează să trimit corpul de control al ministrului la Administrația Fondului pt Mediu. Am solicitat prim-ministrului revocarea președintelui AFM. 100 de mii de români așteptau acest program. Am primit asigurari constante, pentru că am întrebat zilnic despre modul cum suntem pregătiți, ca în data de 15 decembrie românii să poată beneficia de acest program. Am fost informat cu minute înainte de lansarea programului că acesta e nefuncțional și că are probleme tehnice, de securitate, de alta natură, motiv pentru care românii nu pot să acceseze. (…) Prioritatea mea e ca toate programele AFMAFă funcționeze, va vrebuitră evaluăm foarte rapid azi, cel târziu mâine, cât de grave sunt deficiențele aplicației informatice, urmând să stabilim un termen rezonabil și rapid în care românii să poată beneficia de acest program. Îmi doresc foarte mult ca românii să nu aștepte mai mult decât e cazul.” a explicat ministrul Mediului, într-o intervenție la Digi24.

Context

Programul „Rabla pentru electrocasnice”, care trebuia să înceapă marți la ora 12.00, a fost amânat de Administrația Fondului pentru Mediu, care invocă instabilitatea securității cibernetice.

Anunțul a fost făcut chiar la momentul la care ar fi trebuit să debuteze înscrierile prin intermediul aplicaţiei informatice disponibilă pe site-ul AFM, la adresele www.afm.ro şi la secţiunea https://electrocasnice.afm.ro/.

Redactorii G4Media.ro și mai mulți cititori au sesizat că site-ul nu funcționează sau funcționează cu sincope la orele dimineții.

Foto: Mircea Fechet / Sursa: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Corect ! Doar sa aiba grija s-o si obtina ! Hai ca puteti … #plata/rasplata

  2. Vai de mama voastra… asa e cand in loc de PROFESIONISTI aveti acolo numai clientela INCOMPETENTA, care zice „Da, sefu’ sa traiti, merge treaba!!…apoi cand vine ziua Z, recunoaste ca a MINTIT si spune: Pai, NU merge”!!!
    Daca asa o sa faceti voi Digitalizarea Romaniei, vai de Romania!!
    Orbane, carati-va, sunteti vai de voi!!!
    Imi imaginez usor cum NU veti aduce cele 80 de MIliarde Euro de la Brussels cu asemenea INCOMPETENTI!!!

  3. Programele de acest fel ( rabla , prima casa , …. ) reprezinta o tilharie . Guvernantii iau bani de la milioane de cetateni ca sa dea la 100.000 . Pe ce criterii ? De ce sint favorizati unii in detrimentul altora ? Un joc de imagine cu scop electoral si o forma de sprijin a agentilor economici din domeniu . Orice forma de subventionare / pomana de la bugetele publice trebuie sa dispara . Pomana sa isi faca guvernantii din banii proprii . Nu din banii publici . Cetatenii sa faca pomeni din banii lor cui vor ei nu cui vrea guvernantul tilhar si mincinos .