G4Media.ro

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, pune la îndoiala profesionalismul experților anticorupție de pe…

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, pune la îndoiala profesionalismul experților anticorupție de pe lângă Consiliul Europei

Raportul GRECO este unul de orientare facultativă, a declarat miercuri ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, în plenul Senatului, exprimându-şi speranţa că acest raport este opera exclusivă a experţilor GRECO, fără eventuale contribuţii venite din spaţiul naţional, scrie Agerpres. ”Eu personal am stat de vorbă la Ministerul Justiţiei cu experţii GRECO, nu mi-au creat convingerea că profesional se ridică la nivelul conţinutului raportului„, a spus Toader.

„Aceste preocupări din raportul GRECO se suprapun peste ceea ce, spre exemplu, Curtea Constituţională a stabilit. CCR a stabilit că înfiinţarea Secţiei speciale este în raport cu Constituţia, raportul cred că este unul de orientare facultativă, stabileşte standardele europene, dar raportorul GRECO, expertul GRECO, în mod categoric, nu poate să treacă peste voinţa legiuitorului naţional, voinţă verificată de către Curtea Constituţională, care stabileşte că reglementarea este în acord cu Constituţia”, a precizat Toader, în plenul Senatului, prezent la „Ora Guvernului”, la dezbaterea politică solicitată de grupul parlamentar PNL, având ca temă „Implicaţiile raportului GRECO asupra imaginii justiţiei în România”.

El s-a referit, totodată, la deciziile Curţii Constituţionale privind verificarea constituţionalităţii legilor Justiţiei.

„Cineva s-a întrebat de ce Curtea a trebuit să dea trei decizii, tocmai de asta, pentru că sunt trei legi şi au fost formulate trei sesizări. Uitaţi-vă în deciziile respective, fiecare decizie face referire la standardele stabilite de Comisia de la Veneţia. Prin urmare, Curtea s-a raportat la standardele Comisiei, chiar dacă nu avem un aviz explicit pentru România”, a susţinut Toader.

Ministrul Justiţiei şi-a început discursul, în Senat, cu un îndemn la a păstra „demnitatea” de legiferare, în acord cu specificul naţional, cu interesul naţional, respectând standardele constituţionale şi pe cele europene, menţionând că experţii GRECO nu i-au creat convingerea că profesional se ridică la nivelul conţinutului raportului.

„Îmi exprim speranţa faptului că raportul GRECO este opera exclusivă a experţilor GRECO, un raport realizat pe baza unei corecte documentări, fără eventuale contribuţii venite din spaţiul naţional. Am exprimat speranţa aceasta pornind de la o realitate şi n-am să spun decât un lucru – că eu personal am stat de vorbă la Ministerul Justiţiei cu experţii GRECO, nu mi-au creat convingerea că profesional se ridică la nivelul conţinutului raportului„, a spus Toader.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

18 comentarii

 1. Slugarel asta nici el nu crede ce spune. Iti trebuie mult tupeu sa spui ca aia de la GRECO nu prezinta standarde profesionale inalte.

 2. Bai Dorele, chestia asta cu doar eu am dreptate in timp ce restul lumii greseste are o definitie psihiatrica. Apeleaza la un specialist, sa vezi cate lucuri o sa afli.

  • Am vorbit cu o psihiatra, prietena de familie, care mi-a spus ca Slugarel prezinta semne clare de deranjamente mintale grave, e chiar de trecut pe pastile direct. Nu e gluma.

 3. Întind sa cred ca are dreptate domnu ministru!

  • Du-te si termina clasa a doua.

  • Se spune ” Tind sa cred …”. In rest, intinde-o de pe aici ca te faci de ras.

  • Trollica, Asistel, te cautau pe HN ! Cica le lipsesti !

   Desi eu ti-as recomanda niste site-uri mai scrobite decat astea doua pe care le vizitezi in prezent.

   PS. Ce zici de EurActiv si mai ales de Contributors ? Astea-s neobrazate la modul intelectual vis a vis de Dintidegrebla (Ochidepestemort) ! 😉

  • Ms, ma uit sa vad daca e ceva de capu lor!

 4. De când, o buruiană, decide interesul și specificul unui popor?

 5. Asistatule, nu te „întinde” mai mult de cât
  ți-e învelitoarea, riști să dai cu oiștea-n gard.

 6. ‘hahaha!
  dorelului i se potriveste vorba romaneasca „prostul nu e prost destul pina nu e si fudul” iar dorel e fudul nevoie mare, pina la penibil si jalnic.

 7. „Învăţatul” ăsta de Tudorel e megaloman, bietul! S-o fi uitând în oglindă?!

 8. Un m a i m u t o i !

 9. Normal, ca doar aia nu au terminat un liceu auto in Focsani.

 10. Ce vorbești monșer, chiar așa? Or fi și p-acolo proști, nu zic ba, dar nici chiar așa ca matale, un linge blide. Mă-ntreb și eu, ce-or zice studenți matale din Iași.

 11. Este plin de el,nu-i ajungi cu prajina pe la nas,infumurat.Plin de calitati,restul…..niste prosti si lipsiti de profesionalism!!!!

 12. Normal ca expertii de la Consiliul Europei nu sunt profesionisti, sunt in schimb aia de la Moscova.

 13. Aia de la GRECO nu sunt specialisti in schimb nicolicea, serban nicolaie si florin ciordache este cei mai mari specialisti Mie scarba…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.