G4Media.ro

Ministrul german de interne respinge ideea unor „cote de refugiați” din Afganistan,…

Sursa foto: Twitter/ Bundesministerium des Innern, für Bau und Heimat - @BMI_Bund

Ministrul german de interne respinge ideea unor „cote de refugiați” din Afganistan, de teama creării unui „factor de atracție”

Ministrul german de interne, Horst Seehofer, s-a poziționat marți împotriva indicării unui număr precis de refugiați („cote de refugiați”) care trebuie să fie preluați din Afganistan, existând riscul creării unui „factor de atracție”, potrivit dpa, citată de Agerpres.

„Nu cred că ar fi foarte inteligent să începem să vorbim despre numere aici, pentru că numerele declanşează ceva”, a declarat Seehofer reporterilor, înaintea unei reuniunii cu omologii săi din Uniunea Europeană.

Şeful diplomaţiei din Luxemburg, Jean Asselborn, care este şi ministru al imigraţiei, ameninţă cu blocarea unei declaraţii comune a UE cu privire la criza afgană dacă textul nu va conţine o asumare mai puternică de protejare a celor mai vulnerabili.

Asselborn, care este reprezentantul uneia dintre cele mai mici ţări din UE, a afirmat că ar fi sprijinit o cotă colectivă de refugiaţi a UE, dar a recunoscut că aceasta nu este posibilă.

„Uniunea Europeană este construită pe valori”, a diplomatul de la Luxemburg pentru presă. Primul obiectiv al UE în acest moment nu ar trebui să fie „să întărească graniţele şi să organizeze returnări”, ci să le ofere speranţă persoanelor vulnerabile, a precizat Asselborn.

În opinia lui Seehofer, Asselborn ar trebui să ţină mai mult cont de interesele statelor mari din UE care sunt, în realitate, cele care preiau cei mai mulţi refugiaţi.

Sursa foto: Twitter/ Bundesministerium des Innern, für Bau und Heimat – @BMI_Bund

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Dupa ce s-au fript cu Brexitul, acum sufla si-n iaurt. Atentie ce va doriti ca s-ar putea sa se inplineasca.

  2. Reprezentantul UE in problemele afghanilor e unul care vine dintr-o țara de dimensiunile Caracalului. WTF

    Europa nu are nevoie de afghani care au lăsat intenționat armele si au fugit de talibani care erau net inferior numeric, pentru ca fugarii spera sa trăiască pe ajutor social la Berlin si München.

    Din 2001 afghani s-au înmulțit de la 20 la 40 de milioane si asta pe timp de război.
    In 10 ani o sa fie mai mulți in Europa decât olandezii, elvetienii, țările baltice si ungurii. E un dezastru democratic care va impune grupuri islamice in Europa. Nici Baiazid sultanul nu visa ca Europa sa fie invadata de atâția “ ieniceri, copii de suflet a lui Allah si spahii” care “vin de-ntuneca pământul la Rovine in câmpii”.