G4Media.ro

Ministrul francez de Finanţe: Turismul din Franţa este afectat puternic de epidemia…

Ministrul francez de Finanţe: Turismul din Franţa este afectat puternic de epidemia de coronavirus

Sectorul turismului din Franţa este afectat puternic de epidemia de coronavirus, potrivit ministrului francez de Finanţe, Bruno Le Maire, citat de CNBC, relatează News.ro.

„Avem mai puţini turişti în Franţa, cu 30%-40% mai puţini decât ne aşteptam”, a declarat duminică Le Maire, participant la reuniunea miniştrilor de Finanţe şi a guvernatorilor băncilor centrale din statele membre ale organizaţiei G20, care a avut weekendul trecut la Riad, în Arabia Saudită.

„Aceasta este, desigur, un impact important pentru economia franceză”, a spus ministrul.

Infecţia cu noul coronavirus a apărut la sfârşitul anului 2019 în oraşul chinez Wuhan, iar boala a omorât de atunci aproape 2.500 de oameni în China.

Pe fondul interdicţiilor de călătorie şi a amânărilor, cererea pentru călătoriile aeriene a scăzut, ceea ce a dus la anularea a peste 200.000 de zboruri.

Franţa este una dintre cele mai vizitate ţări din lume. Potrivit Ministerului pentru Afaceri Externe şi Europene, 89,4 milioane de vizitatori au călătorit în Franţa în 2018, iar turismul reprezintă aproape 8% din PIB-ul ţării.

Aproximativ 2,7 milioane de turişti chinezi vizitează anual Franţa, a spus Le Maire, adăugând că acest lucru nu se va întâmpla şi în 2020.

Franţa a raportat 12 cazuri de infectare cu coronavirus confirmate şi un deces, potrivit unui raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii publicat pe 22 februarie.

Sursa foto: Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.