G4Media.ro

Ministrul Energiei: Venim cu ordonanță pentru noi măsuri de sprijin la energie…

Ministrul Energiei: Venim cu ordonanță pentru noi măsuri de sprijin la energie săptămâna viitoare / Debranșare interzisă pentru mai mulți consumatori / Ce procedură trebuie să urmeze consumatorii cu facturi fără compensare

Guvernul va veni săptămâna viitoare cu o ordonanță de urgență pentru noua schemă de sprijin pentru consumatorii de energie și ar putea ajuta și alte industrii, pe lângă cele sectorul agricol și alimentar, a declarat miercuri ministrul Energiei Virgil Popescu. El a anunțat că guvernul va interzice debranșarea pentru mai mulți consumatori, pe lângă cei vulnerabili. Ministrul a reiterat că furnizorii care au întocmit facturi eronate fără măsurile de sprijin trebuie să le storneze și să nu perceapă penalități.

„Am avut o discuție cu privire la prețul la energie electrică și gaze cu privire la măsurile pe care le vom lua. Săptămâna viitoare dorim să ieșim cu ordonanța de urgență. De la 1 aprilie vom prelungi schema de ajutor pentru consumatori casnici, pentru IMM-uri. De la 1 februarie vom acționa pentru zona alimentară de agricultură. Ne gândim la scheme de ajutor și pentru alte industrii”, a declarat ministrul Energiei, după ședința de Guvern.

El a precizat că Guvernul va extinde interdicția debranșării și va obliga furnizorii care nu au oferit în facturi măsurile de sprijin să refacă facturile și să le storneze. (sursa foto: Pixabay)

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Asta e guvern de DREAPTA?

  • in caz ca suferi de amnezie, psd e la putere! in pnl-ul actual sunt defapt cei fugiti de la psd pentru a prinde ciolanul inca o data dupa dragnea!

 2. Consumatorii nu trebuie să urmeze nici o procedură. Nu e treaba lor. Tu nu-ți faci treaba, incompetentule și ar trebui să pleci cu coada între vine că nu ești în stare să pui lucrurile la punct. Facturile trebuie sa fie corecte, altfel licențele trebuie anulate. E greu, nu te duce capul să iei masuri sau ești parte din gașca lor de hoți? Sa vină unul competent și nemânjit ca tine.

 3. Cum veniți asa plecați cata vreme nu respectați nici măcar regulile de baza ale economiei de piața.

 4. Eu inca n-am inteles intre ce parametri de consum primesc compensare sau subventie. Nici de ce sunt doua chestii diferite.

  Poate domnul ministru sa explice procedura in mai putin de 20 de pagini? Sau poate macar sa jure ca el a inteles-o? 🙂

 5. Omul asta o depaseste pe analfabeta Dancila, depaseste orice ministru incompetent de care noi romanii ne-am saturat in 30 de ani!
  1) Ce spune acest politruc incompetent si habarnist Virgil Popescu azi in12 Ianuarie 2022:
  „Ministrul a detaliat ce procedură trebuie să urmeze cei care au primit facturi fără măsurile de sprijin. Procedura EXISTA. Reclamație la furnizor.”

  2) Ce spunea acelasi poliitruc Virgil Popescu in 29 Septembrie 2021 cand a explicat modul in care romanii vor fi SPRIJINITI la Plata Facturilor la Energie in contextul exploziei Preturilor:
  „Cum vor fi ajutați românii să-și plătească facturile la energie electrică.
  În ceea ce privește compensarea efectivă a unei părți din valoarea facturilor la energie, ministrul Virgil Popescu spune că oamenii NU trebuie să facă nimic. Compensarea va fi aplicată DIRECT pe Factură. Consumatorii trebuie doar să verifice limita consumului pe care statul o compensează. Mecanismul va fi unul foarte simplu, va fi un mecanism prin care oamenii NU trebuie să facă absolut nimic, doar trebuie să urmărească să se încadreze în tranşele de consum.”
  „Românii NU vor plăti Factura INTREAGA la Energie, în această iarnă”, a explicat Virgil Popescu. Italia și Franța trec prin aceeași criză a energiei, iar statul a decis plafonarea tarifelor, pentru a nu afecta consumatorii casnici.”

 6. Ministrul Virgil Popescu in Conferinta de presa la Guvern despre Facturile la Energie in 4 Octombrie 2021:
  „Virgil Popescu: Bună seara! Bine v-am găsit în această seară! În şedinţa de guvern de astăzi am APROBAT Ordonanța de guvern cu privire la Compensarea preţului la energie electrică şi gaze naturale. Vorbim de o compensare pentru 5,2 milioane de gospodării la energie electrică, aproximativ 13 milioane de români, ce înseamnă peste 65% din populaţia României şi 2,2 milioane de gospodării conectate la reţeaua de gaze dintr-un total de 3,6 milioane, aproximativ peste 65% din totalul populaţiei conectate la reţeaua de gaze. Mecanismul va fi unul foarte simplu, va fi un mecanism prin care oamenii NU trebuie să facă absolut nimic, doar trebuie să urmărească să se încadreze în tranşele de consum.”
  http://energie.gov.ro/briefing-de-presa-virgil-popescu-ministrul-energiei/

 7. Halucinant!
  Azi, dupa sedinta de guvern, Ministrul energiei Virgil Popescu a mai declarat:
  „S-au emis Milioane de Facturi eronate către clienți”, spune ministrul Energiei.
  „Au emis MILIOANE de facturi eronate catre clienti. Au făcut și în noiembrie și decembrie”, a spus miercuri ministrul Energiei Virgil Popescu.

  Cum acelasi Minsitru a spus azi ca „procedura exista: RECLAMATIE la furnizor”, ii pun INTREBAREA: dle Minsitru habarnist si incompetent, credeti ca Milioane de Romani vor merge si vor sta la coada la Furnizor(am vazur deja cozile!) ca sa faca Reclamatie si sa-si REZOLVE SINGURI asta cu Facturile unflate prin care Furnizorii i-au FURAT, cum chiar dta ai spus??!
  Halucinant, asa arata incompetenta si habarnismul in Romania!!:

 8. Eu credeam ca vrea să intre, nu să iasă, cu OUGeaua, dar, mă rog, e alegerea lui!
  Dacă o va mermeli precum plafonarea si compensarea, mai bine lipsă, macar să nu ne mai facă cu capul!