G4Media.ro

Ministrul Educației, Ligia Deca: Cazurile elevilor care iau bursă de merit cu…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ministrul Educației, Ligia Deca: Cazurile elevilor care iau bursă de merit cu media sub 5 vor fi corectate în metodologie și trebuie să vedem ce propuneri primim de modificare

„Cazurile elevilor care iau bursă de merit cu media sub 5 vor fi corectate în metodologie în viitor și trebuie să vedem ce propuneri primim de modificare”, a declarat ministrul Educației, Ligia Deca, pentru TVR. Este pentru prima dată când Ligia Deca anunță modificarea metodologiei de acordare a burselor școlare, în urma situațiilor apărute la clasa a IX-a, unde elevi care au media sub 5 beneficiază de bursa de merit, scrie Edupedu.ro.

Anterior, Ligia Deca a declarat că “problema nu este neapărat bursa de merit, ci cum ajung copiii la clasa a IX-a să fie repartizați cu medii sub o nota de trecere”, fără a oferi o soluție pentru aceste cazuri.

Aproape 8.500 de elevi care au media sub 5 iau bursă de merit, potrivit datelor Ministerului Educației.

„Per ansamblu, bursele sunt mai multe. Sunt în cuantum mai mare, semnificativ, de la 200 de lei vorbim de 450 de lei și, într-o proporție covârșitoare, ele ajung la cei mai buni copii. Avem însă, din păcate, și licee unde sunt copii care au intrat cu media de la Evaluarea Națională sub nota 5. De fapt, aceasta este problema. Cazurile acestea punctuale vor fi corectate în metodologie în viitor și trebuie să vedem ce propuneri primim de modificare”, a declarat Ligia Deca, la TVR.

Citește integral pe Edupedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Cazurile sub 5 le rezolva cică. Dar situațiile de 5.xx, 6.xx chiar sunt „merituoase” sa fie necesară bursa de merit? O medie de 5.25 de exemplu, trebuie răsplătită cu bursa de merit, în același timp in care in alta școală unul cu 8.90 nu se clasează între primii 30% și deci nu primește bursa?

  2. Ce-ar fi să-ți dai demisia doamnă ? Nu numai din minister, nu numai din învățământ, din toată societate românească. Să te duci undeva, pe o altă planetă, să crești capre, dacă te acceptă. Dacă ai ajuns ministrul învățămâmtului și nu știi pentru ce ”merit” de acordă o bursă de ”merit”, ar trebui s-o iei de la clasa zero din nou. Ești o catastrofă mai ceva ca Apocalipsa.

  3. E normal. Mai greșește omul. Si elevii aia, când iau 1 la mate au șansa sa o corecteze în metodologie.

  4. urmeaza partea a 2 a 2024-2034 🤣

  5. Vai, dar proastă ești, tu!

  6. Patrocle propune ca toti parintii elevilor care au indraznit sa primeasca un drept necuvenit, sa fie bagati la carcera, decazuti din drepturile parentale, iar copiiilor sa li se scada nota la purtare, dezbracati, cu fata la perete si articulati cu crosa de golf nr. 6.

    Glumesc! Pensie speciala si multa sanatate celor din Romania Educata si PNL.