G4Media.ro

Ministrul Digitalizării promite că dosarul cu șină, simbolul birocrației, dispare în 3-5…

sursa foto: Facebook/ Violeta Alexandru

Ministrul Digitalizării promite că dosarul cu șină, simbolul birocrației, dispare în 3-5 ani

Sebastian Burduja, ministrul digitalizării și dezvoltării, promite într-o postare pe Facebook că două proiecte vor duce la dispariția în 3-5 ani a celebrului dosar cu șină, considerat simbolul birocrației din România.

”Proiectele gestionate de Autoritatea pentru Digitalizarea României se mișcă bine si ele. Cele mai mari speranțe mi le pun in PSCID, sistemul care va permite o identificare rapidă a fiecărui român care solicită un serviciu public digital. Plus platforma de interoperabilitate, care trebuie dezvoltată in perioada următoare. Aceste două elemente cheie vor aduce, in 3-5 ani, dispariția dosarului cu șină si eliminarea drumurilor între ghisee, prin implementarea principiului “o singură dată” (statul nu are voie să ceară o informație pe care un cetățean deja i-a furnizat-o). Bonus, in curând, aplicația ghișeul.ro”, a scris Burduja.

El a făcut un bilanț al mandatului de ministru, spunând că ”ordonanta pe cloudul guvernamental a fost adoptată de Guvern, iar contractul de finanțare pentru implementarea investiției a fost semnat, ambele borne din PNRR fiind îndeplinite la timp”.

Burduja a dat detalii și despre “spațiul digital comun” între Romania si Republica Moldova, arătând că ”soluțiile excelente dezvoltate de fratii noștri de peste Prut pe parcursul ultimilor 10 ani pot fi calea către transformarea digitală accelerată a Romaniei. Avem multe de învățat si destule punți virtuale de construit peste Prut, de la servicii publice digitale pana la recunoasterea semnăturilor electronice. Estimăm că primele rezultate se vor vedea până la finalul acestui an”.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

21 comentarii

 1. Vă minte, iar voi veți vota PSDNL din nou.

 2. BLA, BLA, BLA, BLA, BLA !
  VOM FACE, VOM DREGE, PESTE 3-45 ANI…
  INTRE TIMP LACUSTELE ROD…

 3. Ne-a promis buletin cu cip in Bucuresti pana la final de 2022… avem deadline final de 2024.
  Cand vad buletinul in mana ii cred.

 4. burduja BANCOREX….

 5. 3-5 ani??!! LOL

 6. În 5 ani burduja ăsta mic va fi o amintire urâtă exact ca partidul din care face parte.P.S.Politicienii care vorbesc cu vom face și vom drege în viitor va dau cu j*t în f* ata

  • În 5 ani, Burduja va fi tot ministru, românii vor ticăloși la putere.

 7. In 5 ani ajungem pe marte si asta inca viseaza la dosare cu sina

 8. Oh,
  ce perspectivă luminoasă?!?
  🤦🤣🤣🤣

  Vezi Letonia și alte țări, inclusiv Ungaria, cât de avansate sunt în sensul ăsta.
  Deci o promisiune de 5 ani + alte chestii neprevăzute (minim 2 ani. 🤔🤔🤔???)

  Întreb și eu pentru un prieten:
  Ce rost are un minister și ministru al digitalizării dacă în 2 ani de când există și + 2 ani de acum încolo nu reușește să rezolve problema???

  România are IT-iști de primă clasă, ca idee.
  Deci nu înțeleg.
  Nu se vrea sau nu se poate, încă?
  🤣🤣🤣🤣🤣

  • Dureaza putin mai mult ca se lucreaza la dosarul cu sina digital.

  • @Ion Săneculce
   Din păcate nu este adevărat că România are IT-iști de primă clasă. Este numai o iluzie a noastră.

  • ITiștii din România sunt dușmăniți de statul român, fiindcă nu sunt dependenți de stat, nu votează la ordin ca 85% din români.

 9. De ce va deranjează dosarul cu șină??? Mediocri digitali.

 10. Hai măi terminaţi cu glumele că cât va exista PSD şi PNL nu veţi scăpa de dosarul cu şină, e imposibil de realizat că ar trebui să fie schimbat aproape tot sistemul bugetar de pile că ăştia se panichează numai când văd o trotinetă iar voi vă aşteptaţi să îi luaţi biţi şi tabele Excel şi alte minuni din astea cu cipuri. 😀😀😀😀😀😀😀

 11. G4media: „Klaus Iohannis a promulgat legea prin care se interzice instituțiilor publice să solicite copii ale documentelor emise de entități ale statului
  9 Noiembrie 2021
  Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea prin care se interzice instituţiilor publice şi organelor de specialitate ale administraţiei publice centrale să solicite persoanelor fizice sau persoanelor juridice, în vederea soluţionării cererilor pentru furnizarea unui serviciu public, copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de către entităţi ale statului.
  Legea completează Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

  „Se interzice instituţiilor publice şi organelor de specialitate ale administraţiei publice centrale să solicite persoanelor fizice sau persoanelor juridice, în vederea soluţionării cererilor pentru furnizarea unui serviciu public, copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de către instituţii publice sau organe de specialitate ale administraţiei publice centrale.
  Instituţiile publice şi organele de specialitate ale administraţiei publice centrale solicită entităţilor care au emis documentele prevăzute la alin.(1), în format electronic, copii sau extrase de pe acestea în baza consimţământului expres al beneficiarului serviciului public”, prevede legea.

  Azi, avem o LEGE, iar Burduja promite peste 25 de ANI!!!!

 12. Din 2045 pana in 2048-2050 sunt 3-5 ani. Felicitari.

 13. Vise taica vise, minunea asta poate o sa o apuce neportii nostri cand o sa se pensioneze….😁😁😁😁😁

 14. Asa, asa, intr-o Joi, pe 2!!!

  „O comparație de toată rușinea: Înmatricularea unei mașini în Estonia durează între 2 și 5 minute. Cum e în România
  05.08.2022.
  Rodica Popescu, purtătorul de cuvânt al Direcției Regim Permise și Înmatriculări: În vederea înmatriculării autovehicului, noul proprietar va avea nevoie de următoarele documente: cerere de înmatriculare, act de identitate, achitarea taxelor, prezentarea chitanțelor de plată a taxelor aferente, luarea în evidență a bunului, cartea de identitate a autovehicului, asigurare de raspundere civilă auto, procură, dacă se va prezenta o altă persoană în locul proprietarului.
  În alte țări precum Estonia, majoritatea serviciilor oferite de autorități sunt digitalizate. O postare despre cum poți să vinzi o mașină, în doar 5 minute cu toate actele și procedurile, a devenit virală pe Facebook. Autorul este fostul ambasador al Republicii Moldova în Estonia.

 15. Asta in 2 ani nu mai e ministru deci 🙂