G4Media.ro

Ministrul de Interne, Marcel Vela, cere scuze în premieră pentru rolul polițiștilor…

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul de Interne, Marcel Vela, cere scuze în premieră pentru rolul polițiștilor în crimele de la Revoluție: În numele tuturor poliţiştilor oneşti şi patrioţi, îmi cer scuze pentru greşelile unor indivizi care n-au făcut cinste MAI, inclusiv în Decembrie 1989

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, îşi cere scuze, în numele poliţiştilor „oneşti şi patrioţi” din instituţia pe care o conduce, pentru greşelile făcute de „unii indivizi”, care „nu au făcut cinste”, de-a lungul timpului, acestui minister, inclusiv în Revoluţia din Decembrie 1989, transmite Agerpres.

Vela precizează că a participat, sâmbătă, la evenimentele organizate de către Asociaţiile răniţilor şi luptătorilor în Revoluţia din Decembrie, la comemorarea Revoluţiei Române din municipiul Caransebeş, declarat Oraş Martir. Cu această ocazie, demnitarul a depus coroane de flori la cele două monumente închinate luptătorilor, răniţilor şi martirilor din 21 Decembrie 1989.

„Am simţit că trebuie să spun tuturor aceste cuvinte: Este un moment foarte important pentru mine să fiu, ca ministru de Interne, în faţa fostei miliţii din Caransebeş, în care noi toţi puteam să fim împuşcaţi acum 30 de ani de nişte miliţieni inconştienţi. Indiferent de încadrările penale şi de pedepsele pronunţate de justiţie cu privire la faptele lor, aici a curs sânge şi s-a murit pentru libertate. Din acest motiv, în numele tuturor poliţiştilor oneşti şi patrioţi din Minister, o instituţie care este şi va fi în slujba poporului, îmi cer scuze tuturor românilor pentru greşelile unor indivizi care nu au facut cinste de-a lungul timpului acestui minister, inclusiv în Revoluţia din Decembrie 1989. Pentru a face o lume mai bună trebuie să închidem greşelile trecutului şi să construim împreună un viitor normal şi frumos pentru România!”, a scris Vela, sâmbătă, pe Facebook.

Citește și: Ministrul de Interne a schimbat conducerea Jandarmeriei. Bogdan Enescu este noul șef al instituției

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

26 comentarii

  1. A povestit si despre vraja prin care transformi un plutonier în ofițer?
    Ca nu am citit tot…
    Si despre OG 2/2001 merita povestit… dar e conplexa. Te doare capul cu legile alea de acum 20 de ani. E mai usor cu zgomotul, lgbt, bullying and so on

  2. Ați fost și ați rămas niste GUnOAIE și JIGODII imbecile! Nimeni nu ne poate da înapoi ceea ce ne-ati luat! Va doresc sa vă urască poporul roman așa cum va urască eu! Din păcate ați rămas aceeași mi!itieni și securiști!!!

  3. Ați fost și ați rămas JIGODII și GUNOAIE imbecile! Nimeni nu ne poate da înapoi ceea ce ne-ati luat! Securism și milițian diversificat și mu!ltiplicat după ’89!

  4. Va doresc din tot sufletul sa va urască poporul roman așa cum o fac eu!

  5. In Romania ceri dreptate si primesti scuze (e an electoral, altfel primeai mue).

    • Ai dreptate, l-am auzit pe Iohannis spunand ca are 800 de pagini de realizari pentru noi. Le-a generat o inteligenta artificiala paginile alea sau chiar își bate joc de noi.
      Ce usor e sa scrii da’ sa nu faci mai nimic.
      Ar trebui sa lamurim intr-o fraza ce înseamnă CALITATEA în Romania. E cineva responsabil de ea? Ca Constitutia sigur e.
      Alt aspect de lamurit: e Romania unitara sau nu? Suntem toți egali: dr la cea mai mica taxă platita până la cea mai mare pensie șmecheră.
      Daca prostimea plateste 45% din salariu drept taxe si apoi si TVA, accize, … la pensie cât o să mai ia?

  6. Un Electrician care a devenit Ministru de Interne.
    Mare reformator!

    • Sa inteleg ca te referi la ministrul Vela, electricianul? Daca da, vezi ca ai gresit partidul, prin PNL nu prea vezi tractoristi si electricieni deveniti ministri, ma scuzi! Are 2 facultati, prima tehnica inainte de ’89 si a doua de drept, dupa ’90. Cum dezinformati, bai postacilor scarbosi!
      https://www.mai.gov.ro/wp-content/uploads/2019/11/Marcel-Vela-CV-2019-Minister.pdf

    • Înca unu’ care a facut dreptu’? Unde? Că e o modă…
      Daca intr-o lege scrie ca trebuiesc indeplinite 5 conditii … daca sunt indeplinite doar 4 merge și așa sau nu?
      Asta e diferenta dintre unu care a facut dreptul si unul care doreste dreptate…

    • Respectivul a fost si acordeonist :)))

    • La ăștia cu muzica-n cap pe la petreceri daca sari o nota nu se pune.
      Toată viața e o petrecere

    • Cred ca ii regreti pe Carmen Dan si Vifor! Nu e bine cu asta de acum, ca a schimbat conducerea Jandarmeriei! Dumnezeu sa va-nteleleaga! Hai, Craciun fericit!

    • Era bun, dar să fi fost ”electrician” la mafie. De foarte mare ajutor ce scriu postacii, așa poate lumea să-și dea sema cine e de bună credință și cine nu. Cei care sunt cel mai atacați, au toate șansele să fie ok. Și cum pe troli îi poți depista cu ușurință pentru că sunt slabi și se dau de gol, despre cine scriu ei de rău, e foarte posibil să fie de bine.

  7. Cetatenii de mana a III-a omorati si cu banii luati, fratii micula cu aproape o jumatate de miliard de euro luati doar in 2019.

  8. Plăcută nordică la toți.
    Adică cum vine vorba și bătut și cu banii luați??
    Era vorbă s-a găsit hoțu cu militeanul.
    Ăștia care ni bate ca pi coasă iesi la pensii la 45 di ani cu ditai 50 de milioani pi lună.
    Astai dreptti???
    Tăticu a muncit 40 di ani la CAP și arii pensii di 600 de lei pi lunâ pi carii o bia toată când o ia.
    SĂrbători fericiti la toti miițienii și trei ciomagi în cap lu geluțu nebunaticu cu nevasta sea mai tinerică,

  9. Numai unu’ si unu’, la datorie, mai sus! Si ai USR si ai PSD! E plătit cu 10 lei azi? Pt aia de la PSD. Aia de la USR, sunt mai imbecili, o fac pe gratis, din convingere, ca niște drone!

  10. După măririle de buget primite la Ministerul de interne și după intențiile de secretizare ale cheltuielilor (https://www.g4media.ro/serviciile-secrete-politia-si-armata-tot-mai-opace-doua-proiecte-ale-guvernului-le-scapa-de-obligatii-de-raportare.html) merita sa versi câteva lacrimi…
    De ce oare atâta teatru?
    Hai că vine Crăciunul, anul nou și lumea uita până la anul când iar vom comemora și iar vom varsă lacrimi de crocodil

    • Ar vrea ei să fie ”teatru”. Au început să tremure securiștii anonimi ai mafiei FSN-PDSR-PSD care ”varsă lacrimi de crocodil” de 30 ani, că la anul sau peste doi, vor ”vărsa” d-alea adevărate. Se strânge lațul!

  11. „Onesti si patrioti”?!!! De asta in modificarile la OUG 114, toti cei care lucreaza in structurile de ordine, aparare, etc., nu mai trebuie sa-si faca publice veniturile! Bine ca la 30 de ani de la asa-zisa Revolutie, tot voi sunteti cei care aveti de castigat. Si rezultatele se vad. Vezi cazul G.OLTEAN si muuuuulte altele…..!

  12. Bai, nea ministru’, romanii se pi$a pe scuzele tale penibile si false. Zici ca te scuzi in numele politistilor onesti si patrioti, ce te faci, insa, cu ceilalti 90-95% dintre militieni? Vrem fapte, nea ministru’, nu povesti lacrimogene si minciuni! Reforma radicala a politiei, demiterea lui Arahat, desfiintarea jandarmeriei si a politilor locale, reformarea din temelii a Academiei de Politiei si a scolilor de subofiteri etc … hai, ca ai mult de lucru, lasa balivernele si treci la treaba. Ori totul e o doar gargara si un joc stangaci de imagine?

  13. Scuzele sunt acceptate, merci. Insa.

    Cati militieni, au fost condamnati, pentru faptele savarsite?
    Cati securisti au fost condamnati, pentru faptele savarsite?
    Cati militari au fost condamnati, pentru faptele savarsite?

    Cand veti avea decenta de a desecretiza arhivele militiei, securitatii si armatei, abia atunci, aceste trei corpuri care au privat de libertate, au schinguiit, au omorat, vor putea avea altceva decat ura si dis^ret, din partea populatiei. Pe buna dreptate, dealtfel;

  14. Dl Vela schimba ce poti , mergi inainte cu implantarea celor competenti, cauta aliati si se pare ca vei izbuti sa ne faci sa mai scapam de coruptia din politie. In strainatate , cei prinsi corupti isi pierd locul de munca si pensia (care oricum nu e contributiva). Sa facem si la noi asa.Succes

  15. Se vvedevdev la o posta ca ministrul e bine intentionat si se poarta in mod occidental.Franta de exemplu a declarat adevarat genocidul armenilor dupa 100 de ani si bine a facut