G4Media.ro

Ministrul de Externe: Comunicarea cu Austria pe dosarul Schengen s-a îmbunătăţit în…

Sursa Foto: www.schengenvisainfo.com - ilustrație generică

Ministrul de Externe: Comunicarea cu Austria pe dosarul Schengen s-a îmbunătăţit în ultima perioadă / În acest an nu se mai discută aderarea României și Bulgariei

Comunicarea cu Austria pe dosarul Schengen s-a îmbunătăţit în ultima perioadă, a afirmat, luni, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, relatează Agerpres.

„Comunicarea cu Austria s-a îmbunătăţit în ultima perioadă. Există un dialog nu numai la nivelul Ministerului de Externe, dar şi la nivelul Ministerului de Interne şi continuăm toate aceste demersuri diplomatice împreună cu colegii mei de Externe. De fapt, aceste demersuri diplomatice au loc la cel mai înalt nivel”, a arătat ea.

Odobescu a adăugat că demersurile continuă, „ca să vedem care sunt exact paşii următori şi la ce soluţie ajungem de comun acord cu partea austriacă şi cu celelalte state membre”.

Aderarea la Schengen a României şi Bulgariei nu este subiect de vot în Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne ce are loc pe 4 şi 5 decembrie.

Şefa diplomaţiei române face parte din delegaţia premierului Marcel Ciolacu, aflat în vizită de lucru în Statele Unite ale Americii.

 

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. România a îmbunătățit relațiile cu Austria!

    Prin urmare…
    Nu ne acceptă în Schengen, se opune în continuare!

    Este unul dintre cele mai inepte mesaje transmise de un diplomat român de carieră vreodată! Cel puțin eu nu am auzit în viața mea o prostie mai mare spusă de niciun diplomat din lume!