G4Media.ro

Ministrul de Externe al Iranului, vizită surpriză în SUA, în contextul războiului…

sursa foto: Wikipedia

Ministrul de Externe al Iranului, vizită surpriză în SUA, în contextul războiului între Israel și teroriștii Hamas/ Teheranul susține că ministrul merge la ONU

Ministrul de externe al Iranului, Hossein Amirabdollahian, a efectuat o vizită surpriză în SUA, în contextul războiului dintre Israel și teroriștii Hamas, relatează joi dpa, citând MAE de la Teheran, transmite Agerpres.ro. 

Vizitele înalţilor oficiali iranieni în Statele Unite, considerate duşman de moarte al republicii islamice, sunt un lucru rar, notează dpa.

Şeful diplomaţiei iraniene a sosit la New York miercuri seara, a precizat Ministerul de Externe al Iranului, într-un comunicat care menţionează că acesta intenţionează să susţină interesele palestinienilor la o reuniune a ONU.

Israelul a răspuns cu intense raiduri aeriene asupra Fâşiei Gaza, controlată de teroriștii Hamas, la atacul sângeros al acesteia din 7 octombrie în localităţi din sudul Israelului, în apropiere de graniţă, soldat cu circa 1400 de morţi, în majoritate civili.

Ulterior, au avut loc şi schimburi de focuri la graniţa dintre Israel şi Liban, înregistrându-se decese de ambele părţi.

Israelul şi SUA au avertizat teroriștii Hezbollah, susținuți de Iran, să nu deschidă un al doilea front în acest război.

Liderii iranieni au salutat atacurile Hamas asupra Israelului, dar au negat complicitatea directă.

Adunarea Generală a ONU va aborda acest dosar în cadrul unei reuniuni care va avea loc joi şi vineri. Ţările arabe au propus un text care ar putea fi supus la vot în această săptămână. Acest proiect solicită, în special, o „încetare imediată a focului” şi un acces umanitar „nestingherit” în Fâşia Gaza.

Miercuri, Consiliul de Securitate al ONU şi-a expus încă o dată divizările interne în problema israeliano-palestiniană, respingând două proiecte de rezoluţie privind războiul dintre Israel şi Hamas, propuse de Rusia, respectiv SUA. În mai puţin de două săptămâni, Consiliul de Securitate a respins patru proiecte de rezoluţie.

sursa: Agerpres.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...