G4Media.ro

Ministrul Cîmpeanu, după ce o elevă din Galați a primit nota 3…

Ministrul Cîmpeanu, după ce o elevă din Galați a primit nota 3 la Matematică, la Evaluare Națională, în loc de 8,4: „A fost o eroare”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, explică printr-o „eroare administrativă” faptul că la Evaluarea Naţională o absolventă de clasa a opta din Galaţi a primit nota 3 la Matematică, în condiţiile în care nota reală a lucrării era 8,40. Conform lui Cîmpeanu, nota elevei a fost trecută greşit dintr-un borderou pe lucrarea acesteia.

„8,40 a fost nota de la bun început a elevei. 8.40! Au făcut contestaţie, ocazie cu care au descoperit că a fost trecută greşit din borderoul în care apărea 8,40 pe lucrare, unde apărea 3. Din 8,40 să faci 3. Şi atunci mama, pe bună dreptate, şi-a retras contestaţia, contestaţie în urma căreia obţinuse 8,25 şi a rămas cu nota iniţială, pe care copilul a avut-o de la bun început. A fost eroare administrativă, trecere greşită din borderou pe lucrare”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, marţi seară, la Digi 24, citat de news.ro
Foto: captura stirileprotv.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. O intrebare mai buna:
  De ce a ajuns ministru acest impostor, aparator al plagiatorilor, continuator al ideilor jalnice ale PSDului?
  A fost mai mult decat o eroare a lui Iohannis! Cu asa ministru, nicio o schimare in bine nu va fi insa posibila in invatamant.

  • Rin tin tin – SINECÚRĂ, sinecuri, s. f. Slujbă, funcție bine retribuită, care cere munca minimă sau nu cere nicio muncă. Ori functia de ministru nu este nici bine retribuita (in comparatie cu multe altele de care nu ai auzit) si nici nu este o functie cu munca minima. De exemplu sinecura a fost numirea lui Grindeanu la ANCOM cu un salariu de 5 ori mai mare decat un ministru si munca si responsabilitate mult mai putina. Sau sinecuri sunt numirile in consiliile de administratie unde de cele mai multe ori munca este zero iar retributiile foarte mari.

 2. Daca dadeai ordin sa se mareasca numarul de paturi ATI in toata tara, iar rezultatul era o prajire de 10 pacienti nemteni, poate era o eroare. Dar sa sustii ca cineva a copiat gresit un 8 scriind 3, si e doar o eroare… BA, TU ESTI UN NEGATIONIST AL COVIDULUI SI AL HOLOCAUSTULUI LA UN LOC!

  • Sa faci tu schimb numai o zi cu un profesor, indiferent de materie. Si apoi mai vorbim.

  • Intr-o tara cate se vrea digitala examenul s-ar fi dat grila pe calculator si nu mai existau borderouri ca acum 30 de ani….

 3. Nu sunt de acord cu multe din afirmatiile facute si masurile luate de ministrul Campeanu.
  Stiu ca nu contează parerile mele, dar fiind democrație, am dreptul sa mi le exprim.
  Insa de aceasta data are dreptate. Nu poti infiera doi profesori corectori, care au corectat foarte bine lucrarile care le-au fost repartizate, pentru ca obosiți fiind, au gresit intr-un singur loc la transcrierea pe borderoul final a notei de pe lucrare.
  De aceea exista contestatii. Copila stia ca a lucrat bine, de aceea a facut contestație.
  Dar nu a fost o eroare de corectare, ci de transcriere a notei.
  Va pare rau ca nu cad capete?
  Practicile lui Tepes Voda sunt inradacinate in domniile voastre?
  Sau poate ghilotina din alte timpuri va fericeste?
  Sau poate sa ramana profesorii respectivi fara serviciu v-ar face fericiti…

  • Peste ani si ani, poate copila ajunge intr-o pozitie in care „greseste” sa scrie 8 si scrie 3 la pensia lu dom profesor. E o greseala umana doar, nimic de condamnat. Dom profesor ia pensia conform cifrei 3 ani de vechime, sau 3 mii de lei baza de calcul sau orice in baza 3 in loc de 8
   Trebuie scosi din sistem profesorii astia care isi bat joc de copii. O domnu, am gresit ,eram obosit. Dar copilul care a dat examenul si ar fi gresit la rezultat si ar fi trecut 3 in loc de 8 nu era privit cu aceeasi indulgenta. De ce? I s-ar mai fi dat o sansa copilului? Niciodata in viata asta. Il picau fara nici o urma de regret.
   Poate ca la salariul profesorului trebuie scris 3 lucrari corectate in loc de 8 sau 3 zile de munca in loc de 8 e o greseala umana din oboseala nu-i asa!

 4. Mai degraba un malpraxis.

 5. Dar de când se pot retrage contestațiile,că așa vrem și noi ălora care li s-au scăzut puncte,nu așa ar fi corect?Sau se poate numai dacă greșiți voi …a normal,trebuiau să corecteze corect de la început!

 6. Da de când se pot retrage contestațiile,că așa vrem și noi ălora care li s-au scăzut din lucrări,sau nu se poate,normal ,doar dacă greșiți voi…atât.Va bateți joc de bieții copii și așa is afectați de pandemie,asta le mai trebuie…

 7. Adevarata eroare este Tîmpeanu.

 8. Prietenul plagiatorilor tocmai a introdus pe susta un proiect sa ajute plagiatorii cu grade…

  Acest impostor trebuia remaniat acum 5 luni, nu Voiculescu… Dar Catu merge mai departe, adica si el sustine plagiatorii din umbra.

 9. E mult mai grav decât o simplă eroare de trecerea a notelor din borderou. La examen sunt 2 profesori corectori. Se poate întâmpla ca unul dintre ei să treacă greșit pe lucrare notele din borderou dar celălalt trebuia să observe diferența. Părerea mea este că al doilea profesor NU A CORECTAT LUCRĂRILE ci a copiat borderoul celuilalt.

  • Asa cred si eu ca s-a intamplat. Cand am dat eu bacalaureatul la proba orala la una din materii o profesoara a iesit pana afara si cand s-a intors eu terminasem de vorbit si a copiat nota celui de langa ea, fara sa mai puna intrebari suplimentare sa isi faca singura o opinie desi eu inca eram acolo si mai era suficient din timpul aloca mie. Dar na, sa mearga ea mai repede acasa….