G4Media.ro

UPDATE Bulgaria: Școlile se închid împreună cu mall-urile, restaurantele și sălile de…

UPDATE Bulgaria: Școlile se închid împreună cu mall-urile, restaurantele și sălile de sport până pe 21 decembrie

UPDATE Ora 16.35: Școlile și facultățile din Bulgaria vor trece la cursuri online, iar grădinițele se vor închide complet. Restricțiile intră în vigoare vineri seară, autoritățile motivând că sunt necesare pentru ca sistemul sanitar să nu fie copleșit, transmite Edupedu.ro.

Articol inițial: Ministrul bulgar al sănătății a cerut guvernului o închidere aproape completă cel puțin trei săptămâni. Acest lucru a fost anunțat de profesorul Kostadin Anghelov la conferință de presă extraordinară împreună cu membrii Comandamentului Național Operativ și cu directorii principalelor spitale de stat din Bulgaria, transmite Duma, citată de Rador.

”Medicii noștri sunt epuizați, iar spitalele nu reușesc să facă față. Înainte de a fi ministru, eu sunt medic și pentru mine fiecare viață este importantă”, a subliniat Anghelov. Și a precizat că el pune sănătatea pe primul loc înaintea tuturor celorlalte.

De aceea a propus acum prim-ministrului și guvernului să înăsprească măsurile restrictive și să prelungească starea de urgență epidemică până în martie anul viitor. Noile măsuri pe care ministrul Anghelov dorește să le introducă începând de vineri includ suspendarea frecventării cursurilor, nu numai în universități și școli, ci și în grădinițe.

Închiderea tuturor localurilor și a tuturor punctelor de vânzare cu amănuntul, cu excepția magazinelor alimentare, a farmaciilor, a băncilor și a oficiilor poștale.

”Indiferent cât de pregătit este un sistem, acesta nu poate rezista unei astfel de presiuni, medicii și asistenții noștri nu vor putea rezista. Sunt gata să-mi asum orice responsabilitate, nu ne putem permite să pierdem viața medicilor, a profesorilor. Acum e timpul să ținem unul la celălalt. Mintea și inima îmi spun că trebuie să luăm noi măsuri care să întrerupă lanțul infecției”, a spus ministrul. Nu impunem lockdown, credem că împreună îl vom impune. Așa și voi veți deveni eroi în casele voastre”, a spus profesorul Kostadin Anghelov.

”Avem datoria să depunem acest efort. Pentru că numai oamenii în viață pot construi o țară. Câteva săptămâni de disciplină vor salva mii de vieți omenești. Dacă măsurile vor da rezultate, vom lua în considerare o relaxare de Crăciun. Vreau să dau sistemului cel puțin o lună”, a conchis el.

Și a adăugat: „Nu voi fi ministrul care va preda eforturile a sute de medici. Trebuie să luăm noi măsuri. Astăzi, împreună cu experții, am propus aceste măsuri primului ministru”. Este timpul să ne unim în numele vieții. Este important să depunem aceste eforturi pentru a salva mii de oameni. Suntem obligați să facem ceea ce este necesar pentru salvarea compatrioților noștri, a spus ferm ministrul bulgar al sănătății.

Sursa: Duma/ Rador/ Traducerea: Mirela Petrescu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Nu înțeleg, ei vor să evite câteva mii de morți înainte de Crăciun, dar după n-au decât să moară cât mai mulți?

  2. Rămânem singuri in UE fără lockdown???

    • Pana la alegeri. Dupa aia o sa mai iesi din casa doar dupa ce trece Pastele. Astia n-au mama, tata, copiii. Ei n-au nimic si nu vad nici o problema in faptul ca romanii o sa fie singurii din Europa care o sa fie in lockdown de Craciun.

    • Vai, vai, nu aude nimeni strigătul disperat al postacilor ss- bâlbâiți ai mafiei PRO-USL-PSD? Până acum țipau ca din gură de șarpe că le este afectată ”libertatea” de a ieși nespălați pe stradă și de a-i scuipa pe alții când strănută, acum vor ”lockdown” că ”la alegeri” moare mafia securistă și ce se alege de sclavii ăștia care trollează p-aici?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.