G4Media.ro

Ministrul apărării, Nicolae Ciucă, la repatrierea celor 15 cetățeni români din Afganistan:…

Ministrul apărării, Nicolae Ciucă, la repatrierea celor 15 cetățeni români din Afganistan: A fost o misiune deosebită pentru Armata Română

Armata Română este în măsură ca, în continuare, să asigure sprijinul pentru tot ceea ce înseamnă apărarea cetăţenilor ţării noastre, oriunde s-ar afla ei, a transmis, sâmbătă, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, cu ocazia repatrierii a 15 cetăţeni români din Afganistan.

„A fost o misiune deosebită pentru Armata Română, pe care am putut s-o executăm în cooperare şi coordonare cu toate elementele de specificitate şi aici subliniez coordonarea pe care am avut-o cu Alianţa Nord-Atlantică, cu partenerul american şi, de asemenea, doresc să aduc mulţumire Ministerului Apărării pakistanez, şefului statului Major al Apărării pakistaneze, care ne-au ajutat în mod deosebit pentru tot ceea ce a însemnat prezenţa aeronavei militare la Islamabad şi misiunile pe care le-am executat din Islamabad în Kabul”, a declarat Ciucă.

El a mulţumit celor care s-au implicat nemijlocit în planificarea şi executarea acestei misiuni – Statul Major al Apărării, Statul Major al Forţelor Aeriene, Comandamentului Forţelor Speciale, Direcţia Generală de Informaţii a Apărării.

„Doresc să mulţumesc ministrului Afacerilor Externe pentru modul în care a coordonat această celulă de criză, tuturor celorlalte instituţii care au participat la planificarea şi executarea misiunii şi să subliniez că tot ceea ce în urmă cu câţiva ani părea foarte greu de realizat – constituirea acestei structuri inter-instituţionale care să poată să planifice şi să execute astfel de msiuni, astăzi ea există şi vom continua să o dezvoltăm pentru a putea face faţă oricăror provocări”, a spus Nicolae Ciucă.

Cei 15 cetăţeni români şi patru cetăţeni au ajuns sâmbătă la Bucureşti din Afganistan, cu un avion Hercules al Forţelor Aeriene Române, care a aterizat la Baza 90 Otopeni. Pe lângă personalul militar al aeronavei s-a aflat la bord şi o echipă consulară mobilă a MAE, pregătită să acorde asistenţă de specialitate.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Doar atat poate? Aoleu, am incurcat-o!

 2. Cand puterea se lauda pe sine… ascunde rugina cu un nou strat de vopsea ieftina.

 3. Si ce merite are Maciuca asta?! Un parazit!

 4. In mod normal, coloneii impuscatori de populatie si incasatori de pensie speciala au dificultati in a manevra un avion neinarmat cale de 2 fusuri orare???

 5. Daca era un avion cu tigari, nu-l detecta nimeni.

 6. Ce naiba a fost atat de deosebit? ati scos niste oameni dintr.un aeroport pazit de mii de soldati americani. Sunteti penibili de acum. A mai amas sa va laudati cu fiecare partz pe care il trageti.

 7. Armata română e formată exclusiv din birocrați, să vadă soldați adevărați, care au mitraliere încărcate, le produce anxietate ! Șoc și groază !

 8. Armata română e formată exclusiv din birocrați, să vadă soldați adevărați, care au mitraliere încărcate, le produce anxietate !
  Sau măcar atenție și îngrijorare !

 9. O victorie externa a României, soldați morți români trimiși de mârțoagă prezidențială la ordinele SUA pentru nimic, americanii i-au abandonat

 10. Același troll bolșevic, sub mai multe nume, se baga și el în seamă cu comentarii la fiecare articol. Lasă-ne în pace bai celovecule, du-te și comentează la tine acasă, ca pe aici nu te baga nimeni în seama!

  • Afganistanul a fost pentru romani o alternativa la culesul de sparanghel… si oricum un roman acolo a costat mult mai ieftin decat un american, toata lumea a castigat!