G4Media.ro

Ministrul Agriculturii: Au cerut despăgubiri pentru pagubele produse de cormorani cultivatori de…

Ministrul Agriculturii: Au cerut despăgubiri pentru pagubele produse de cormorani cultivatori de rapiță și orez

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a declarat că au fost solicitări de aprobare pentru despăgubiri ca urmare a pagubelor provocate de cormorani din partea unor fermieri care cultivau rapiță și orez, iar în alte cazuri cuantumul despăgubirilor era suspect de mare.

Adrian Oros a spus că la Agenţia Naţională de Pescuit şi Acvacultură (ANPA) situația este un „dezastru”, pentru că au fost primite cereri de despăgubiri pentru pagube produse peştilor în zone unde se cultiva rapiţă.

„Discuţia cu cormoranul nu a fost întâmplătoare, am primit spre plată, dar nu am semnat, documente de despăgubiri pentru pagube produse în piscicultură de cormorani. Legislaţia europeană permite despăgubiri, dar am constatat că cifrele sunt foarte mari. Suspicionăm că trebuiau să fie despăgubite doar anumite entităţi, cu sume foarte mari. Unii cereau despăgubiri pentru cantităţi de peşte, pierderi pe 2019, mai mari decât producţia vândută în ultimii cinci ani. E puţin probabil să ai o asemenea pierdere. E Corpul de control acolo şi verifică. Avem hărţi satelitare şi dovezi că unii beneficiari ai programelor de despăgubiri nu au avut peşte, pentru că nu au avut apă; ei cultivau rapiţă, orez şi raportau pierderi la peşte”, a precizat ministrul Agriculturii, citat de Agerpres.

Totodată, Oros a spus anunțat că vor fi reduse cu 15% numărul de posturi din minister şi din instituţiile subordonate, el precizând că au fost încadrate persoane fără legătură cu domeniul de activitate, inclusiv coafeze.

„Suntem într-un proces de evaluare a întregului personal din Ministerul Agriculturii şi din instituţiile din subordine. În opinia noastră, cel puţin 15% din aceste posturi vor fi reduse. Sunt locuri unde procentul va fi mai mare, dar şi locuri unde va trebui să angajăm oameni, unde capacitatea lor administrativă este scăzută. În aparatul propriu avem 708 angajaţi, iar în total, la toate instituţiile şi agenţiile din subordine, avem 14.239 de angajaţi. La AFIR au fost zeci şi sute de transferuri de la entităţi private, fără concurs, foarte mulţi dintre angajaţi neavând nicio legătură cu activitatea care trebuia desfăşurată. Am găsit şi coafeze şi tot felul de ‘specialişti’ angajaţi şi mulţi miliţieni, transferaţi de la firme private, cazuri de meserii mai puţin obişnuite pentru activitatea în AFIR. Toate aceste detaşări au încetat de la 1 ianuarie 2020”, a declarat Adrian Oros, la Cluj-Napoca.

Foto: Agroteca.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Pamflet
  Scuzati comentariul care nu are nicio legatura cu articolul, dar e tpt politica.

  Daca basescu a spus ca nu e bine sa se faca alegeri anticipate, inseamna ca chiar TREBUIE sa se faca alegeri anticipate

 2. Ministrul agriculturii are o treabă imensă la acest minister, agricultura este gaura neagră în bugetul țării din cauza subvențiilor acordate la tot felul de aberații au acces tot felul de mafioți care nu au nicio treabă cu agricultura. Subvenții de miliarde de euro au fost acordate iar presa a relatat multe cazuri de evaziune și delapidare cu subvenții , când terenuri necultivate erau plătite cu subvenții . In agricultura noastră se practică muncă la negru pe post de sclavi , evaziune fiscală nimeni nu știe exact cât se produce și de aia multă marfă merge la negru. Subvențiile trebuie transformate în imputuri agricole urgent, iar cine primește aceste subvenții trebuie sa îndeplinească criteriile stricte.

  • Domnule ministru, spor la treabă. Verificați cum se fură carburantul de la mașinile din agenții. Sunt grupuri infracționale care conduc activitatea și care fură tot ce le trece prin mână… prin semnătura lor: carburant, materiale de întreținere, materiale pentru lucrări…TOT. Poate verificați dacă sunt mașini la care au fost date kilometrajele peste cap… ca să se justifice carburantul furat. Poate verificați un pic şi delegațiile. Se iau bani frumoși într-un an, de multe ori, nemeritat. Ar trebui sa inventați o comisie de la Minister care sa verifice în primul rând, Șefii. Sunt unii, care nu știu să facă o cerere pe un calculator și au consilieri/subalterni, oameni care sunt profesioniști, în meserie. Pe care-i calcă în picioare de ciudă. Şi mai au Șefii ăștia, oameni care le executa toate golăniile. Aşa numitele ordonanțe. Sunt ușor de aflat. Ei semnează actele primare. Prin ei se realizează… Șefii. Se impune un audit extern, adevărat, la fiecare bucățica de Agenție. Trebuie îndepărtați toți Hoții care au trecut prin furcile caudine ale deselor restructurări. Domnule Ministru, prin restructurare au plecat oamenii cinstiți și competenți. Au rezistat şi s-au organizat grupurile infracționale care au păstrat câte 2,3 oameni muncitori și destoinici care au făcut munca pe care ar trebui s-o facă Hoții. Hotii, au făcut ce știu ei mai bine – să fure. Trebuie, doar dovediți. Succes

 3. Va zica, si coafeze angajate la ministerul agriculturii si organismele asociate, mi se pare normal, neamul oilor lui daea a vrut bugetul ”ras, tuns si frezat”, si-asa l-au facut! Pe cand toate javrele psdiste anchetate si judecate pentru subminarea economiei?

 4. Au dreptate! Pestele se prajeste in ulei si se consuma printre altele si cu orez. Si merge si un vinisor alb. Viticultorii nu au cerut si ei despagubiri?

 5. I-a ajutat pe toti sa gaseasca „un orst in viata” (sa manance si gura lor ceva din banii prostilor de controbuabili), ca pe fiica-sa

  http://www.ziare.com/petre-daea/ministrul-agriculturii/ministrul-daea-si-a-angajat-propria-fiica-nu-stie-cu-ce-se-ocupa-la-munca-dar-a-ajutat-o-sa-si-gaseasca-un-rost-1481162

 6. Pai nu anul trecut se radea pe seama lui Daea si a cormoranilor? Toti incepeau cu „je suis cormoran” si glume cu cormorani, cu Daea? Acum nu mai zice nimeni nimic? Nu mai incep cu glume? Ce ti-e si cu dubla masura…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.