G4Media.ro

Ministrul adjunct de externe al Rusiei spune că discuțiile cu Ucraina sunt…

Sursa foto: Facebook / MFA Russia

Ministrul adjunct de externe al Rusiei spune că discuțiile cu Ucraina sunt „inutile” după ce SUA au acceptat să trimită tancuri

Decizia Statelor Unite și a aliaților din NATO de a trimite tancuri în Ucraina a făcut „inutilă” pentru Moscova angajarea în orice discuții cu Kievul, a declarat ministrul adjunct de externe al Rusiei, Serghei Riabkov, pentru agenția de știri de stat RIA Novosti, într-un interviu publicat luni și citat de CNN.

„În condițiile actuale, când Washingtonul a anunțat decizia de a furniza tancuri, iar vasalii săi, inclusiv Ottawa, se întrec în a decide cine va furniza Ucrainei vehicule blindate, în special cele vechi, și câte dintre ele… nu are rost să discutăm”, a declarat Riabkov, acuzând Washingtonul că folosește Ucraina drept „teren de testare” pentru armele sale.

„Suntem dispuși să luăm în considerare orice inițiative serioase pentru a rezolva criza ucraineană, dar până acum nimeni nu le-a articulat în mod corespunzător”, a adăugat el.

Săptămâna trecută, Germania a declarat că va trimite 14 dintre tancurile sale Leopard 2 la Kiev, permițând în același timp și altor țări care dețin tancuri Leopard, inclusiv Norvegia, să le furnizeze.

Pe lângă tancuri Leopard, Ucraina urmează să primească blindate grele atât din partea Statelor Unite, care trimit 31 de tancuri M1 Abrams, cât și din partea Marii Britanii, care a promis 14 tancuri Challenger.

Riabkov a mai spus că Rusia și SUA vor continua negocierile privind schimbul de prizonieri, dar o astfel de chestiune ultra-sensibilă „iubește tăcerea”, a afirmat el, adăugând că există puține opțiuni realiste pentru un schimb de prizonieri „toți pentru toți”, a relatat RIA.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Ce delir alcoolic !
    Ar trebui ignorați de presă rușii, nimic adevărat nu le iese pe gură.

  2. Normal că sunt inutile, dacă ar vrea pace s-ar retrage, inclusiv din Crimeea, fără nicio discuție si NIMENI nu ar ataca Rusia apoi.

  3. ca si cum orcii ar fi vrut sa discute ceva, ei sunt obisnuiti doar cu pumnul in masa, sa se faca cum vor ei
    ciudat sa zica orcii de lucruri ca „discutie”

  4. Las’ c-o sa discutati voi pe campul de lupta, cu obuze.