G4Media.ro

Miniștrii de finanțe ai UE au convenit să integreze plățile de sprijin…

Sursa foto: European Council

Miniștrii de finanțe ai UE au convenit să integreze plățile de sprijin către Ucraina în bugetul pentru 2023, pentru a face plățile mai structurate și mai previzibile

Miniștrii de finanțe ai Uniunii Europene au convenit marți să integreze plățile de sprijin ale UE către Ucraina în bugetul pentru 2023, pentru a face plățile mai structurate și mai previzibile, a declarat vicepreședintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, relatează The Guardian.

Vorbind cu jurnaliștii după o reuniune a miniștrilor, Dombrovskis a recunoscut că plățile din acest an ale UE către Ucraina au fost cu greu regulate – un motiv de îngrijorare pentru Kiev, care trebuie să plătească în mod regulat salariile lucrătorilor publici și pensiile.

UE a convenit să sprijine Ucraina cu 9 miliarde de euro în luna mai, dar a făcut prima plată de 1 miliard de euro abia în iulie. Potrivit Reuters, Dombrovskis a declarat că următoarea tranșă de 5 miliarde de euro va fi efectuată până la jumătatea lunii octombrie, iar restul de 3 miliarde de euro în două tranșe, în noiembrie și decembrie.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

6 comentarii

 1. „rata” la ukraina. Ucra-bor plus marja.

  • Sărăcie ca la tine în Rusia mai e doar în Coreea de Nord.

  • @ruslan
   Mai vorbim la primăvară.

  • Voi, rușii, în permanență mă surprindeți cu nebunia voastră fără limite. Mă faceți să repet: pe ce planetă sunteți voi, rușii? Întreaga lume vede că armata voastră a fost distrusă.

  • @ruslan
   Noi-nebuni.
   Voi – prosti.
   Deocamdată Europa trebuie sa intre în sevraj energetic din cauza ratelor la ukraina. Asta e. Dacă reușim sa hibernam pana în aprilie e ok.

 2. Bai distrugatorule, uraganul nici nu a pornit. Ce sa vada lumea ma nebunule, ca va fortati sa declansati un razboi mondial ?