G4Media.ro

Ministerul Sănătății a lansat achiziția prin negociere directă a măștilor, mănușilor și…

Ministerul Sănătății a lansat achiziția prin negociere directă a măștilor, mănușilor și dezinfectanților pentru alegerile locale / Ofertele sunt așteptate până vineri, iar câștigătorul va trebui să livreze produsele în 5 zile de la semnarea contractului

Ministerul Sănătății a lansat procedura de achiziție prin negociere directă a măștilor de protecție, mănușilor și dezinfectanților necesari în secțiie de votate la alegerile locale din 27 septembrie. Câștigătorul contractului va trebui să livreze produsele în maximum 5 zile de la semnare, la un preț estimat pentru măști ușor mai mare decât cel oferit firmei Naguma Medical Supply SRL, reprezentată de omul de afaceri canadian Michael Topolinski, pentru măștile destinate persoanelor defavorizate.

Naguma a câștigat licitația din iunie oferind statului român un preț de 0,64 RON fără TVA pe mască. După o lună și jumătate, Naguma a câștigat o licitație și cu Institutul de Medicină Legală Mina Minovici, oferind un preț de 0,36 pe mască. (detalii aici)

Acum, Ministerul Sănătății estimează că, pentru același tip de măști, va plăti 0,67 RON fără TVA pe bucată. Este vorba despre 5 milioane de măști tip II, cu trei straturi, cu lamă nazală, din material nețesut hipoalergenic și cu eficiență de filtrare bacteriană ridicată, mai mare sau egală cu 98.

Ministerul Sănătății trebuie să cumpere, pentru alegerile locale, și 3,3 milioane de mănuși (la prețul estimat de 0,33 RON fără TVA pe bucată), 44.000 de litri de dezinfectant pentru mâini (21 RON fătă TVA pe litru) și 223.000 de litri de dezinfectant pentru suprafețe (24,36 RON fără TVA pe litru).

În total, ministerul a alocat peste 10 milioane de lei pentru această achiziție. Produsele vor trebui livrate în 5 zile de la semnarea contractului, dar nu mai târziu de 24 septembrie, direct la sediile prefecturilor.

Potrivit anunțului, vor fi acceptate și oferte pentru parțiale, adică oferte doar pentru cantitatea disponibilă pentru livrare. Ofertele pot fi depuse până vineri, 11 septembrie, la ora 15.00.

În punctajul pentru atribuirea contractului, jumătate contează prețul, iar jumătate termenul de livrare.

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. E CA IN VREME DE RAZBOI! IN TIMP CE MULTI MOR, MAI MULTI SE IMBOGATESC!

    • Mai degraba CATIVA se imbogatesc F MULT. Saltul de la savage capitalism la conscious capitalism se va face doar prin focul unei suferinte masive globale care ii va conduce pe cei ramasi spre iluminare.

  2. Dar pentru ce se achizitioneaza 5.5 milioane de masti? Sunt maxim 80000 de oameni in alegeri, hai sa zicem 100.000 . Primesc cate 50 de masti??

  3. Pt. asta se prelungeste starea de alerta si ne tin captivi, ne ruineaza viatile, ne mutileaza (psihic) copiii, etc., pt. a fura cat mai mult prin licitatii cu atribuire directa, angajari in institutiile din asa-zisa linie I, fara nicio legatura cu meritocratia, acordarea de sporuri, stimulente, etc. acelorasi institutii, s.a.m.d. .
    In acest timp, spitalele sunt practic inchise, asistenta medicala se acorda de o maniera care te face sa fugi de spitale, scolile sunt complet nepregatite, copiii si parintii sunt victimele lacomiei acestor neispraviti care s-au cocotat la varful puterii.

  4. Haide, Topo ! Curaj… ! Te impaci tu cu nea Tataru (daca ati fost vreodata suparati !) ! :)))))))

  5. Hai, hai, hai că poți!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.