G4Media.ro

Ministerul Mediului: Autorităţile române monitorizează împreună cu cele europene evoluţia efectelor produse…

Sursa foto: Unsplash / Mads Eneqvist

Ministerul Mediului: Autorităţile române monitorizează împreună cu cele europene evoluţia efectelor produse de incendiile de pădure din apropierea zonei Cernobîl / Circulaţia aerului indică faptul că teritoriul României nu va fi afectat

Ministerul Mediului a transmis, duminică, într-un comunicat oficial, că autorităţile române monitorizează împreună cu cele europene evoluţia efectelor produse de incendiile din pădurile din apropierea zonei Cernobîl. Ca urmare a evaluărilor specialiştilor europeni, circulaţia aerului indică faptul că teritoriul României nu va fi afectat, mai precizează instituţia, transmite News.ro.

Reacţia Ministerului Mediului vine în urma apariţiei unei materiale de presă privind incendiile din regiunea Cernobîl.

Ministerul arată că autorităţile române monitorizează împreună cu cele europene evoluţia efectelor produse de incendiile din pădurile din apropierea zonei Cernobîl.

”Ca urmare a evaluărilor specialistilor europeni, circulaţia aerului indică faptul că teritoriul României nu va fi afectat. Totodată, Centrul de Cercetări Comune (JRC) al Comisiei Europene – Monitorizarea Radioactivităţii de Mediu, care urmareste permanent indicatorii la nivel european a confirmat, in aceasta seară, că valorile de radioactivitate rămân în limite normale la nivelul intregului teritoriu european, inclusiv in Ucraina. Specialistii Administratia Nationala de Meteorologie şi cei ai Agentie Naţionale pentru Protecţia Mediului monitorizează permanent evolutiile şi vor prezenta rezultatele evaluărilor realizate la nivel european”.

Sursa foto: Unsplash / Mads Eneqvist

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. O să urmăresc eu însumi senzorii, Ministerul Mediului e ticălos.

  2. Poate Ministerul Mediului ar trebui să monitorizeze naibii toate incendiile din România și să facă ceva în privința inconștienților ălora.