G4Media.ro

Ministerul Educației anunță că vor fi montate camere de supraveghere în spațiile…

Scoala Centrala din Bucuresti / Foto: cnscb.ro

Ministerul Educației anunță că vor fi montate camere de supraveghere în spațiile exterioare ale Școlii Centrale, după incidentul de ieri, când trei fete care au consumat substanțe interzise, s-au simțit rău și au ajuns la spital

Ministerul Educaţiei a anunţat că, în urma incidentului, spaţiile exterioare ale Şcolii Centrale vor fi supravegheate video, spune secretarul de stat Sorin Ion pentru Edupedu.ro. Banii pentru plata camerelor vor fi achitaţi de Ministerul Educaţiei. Contactat de Edupedu.ro, directorul unității de învățământ, Lucian Popa, spune că a făcut solicitare la Consiliul local al Primăriei sectorului 2 pentru a achita sistem de supraveghere în zona din afara școlii, “însă nu au fost bani”.

  • Cele trei fete vor fi externate astăzi de pe secția de toxicologie a spitalului “Grigore Alexandrescu” din Capitală, spune purtătorul de cuvânt al spitalului, Raluca Alexandru
  • Recent doi deputați PSD au anunțat o inițiativă legislativă privind controale antidrog în școli și la festivaluri.

Secretarul de stat în ministerul Educației, Sorin Ion a spus pentru Edupedu.ro că, în urma incidentului de ieri, spaţiile exterioare ale Şcolii Centrale vor fi supravegheate video, iar ministerul va suporta plata camerelor de supraveghere.

“Noi am făcut solicitare pentru al doilea an consecutiv la Consiliul local al Primăriei sectorului 2 pentru a achita sistem de supraveghere în zona din afara școlii, însă nu au fost bani”, spune directorul unității de învățământ, Lucian Popa, pentru Edupedu.ro. “În școală și în curtea Școlii Centrale există camere de supraveghere pentru asigurarea siguranței în perimetru. Nu a intrat nimeni străin în școală pentru că avem pază și accesul se face doar pe bază de carnet de elev. Dar nu avem dreptul să percheziționăm pe nimeni, nu știm cu ce intră elevii în școală”, explică directorul Școlii Centrale din București.

 

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Orice numai sa nu facem educatie ! Adica ministerul imbec ilului de campeanu, in loc sa demareze un program de educare, informare si prevenire a consumului de substante, prefera sa transforme scoala intr-o inchisoare: jandarmi, camere, interdictii. Ura si neputinta !

    • Exact! Pe ei îi interesează să nu se drogheze în curtea școlii, ce fac la 2 metri dincolo de gardul școlii, gata, nu mai e problema ministerului educației.

  2. Fetele de la Zoya Kosmodemianskaia au fost intotdeauna ceva deosebit!

  3. Vreti realitatea sau vreti un circ marca Ministerul Educatiei?
    Prin asociatia de parinti https://aspsc.ro/ puteti dona pentru a avea fonduri suficiente sa plateasca paza liceului, o cabina unde sa poata sta un paznic decent, pentru ca primaria plateste doar un anumit numar de ore, restul ce o vrea Dumnezeu, noroc cu parintii care doneaza…..mai mult daca o scoala sau un liceu are un teren de sport atunci scoala trebuie sa fie deschisa 24/24 pentru oricine vrea noaptea sa se joace sau sa se plimbe pe terenul de sport…dar cu paza ce facem? cine o plateste? Dragii mei donati pe https://aspsc.ro/ pentru a avea fonduri pentru paza si alte investitii in acest liceu…. restul este cancan, nimeni nu face nimic, sunt doar vorbe.