G4Media.ro

Ministerul de Externe despre cererea Rusiei: Complet irelevantă, sistemul de la Deveselu…

Ministerul de Externe despre cererea Rusiei: Complet irelevantă, sistemul de la Deveselu nu face obiectul Tratatului privind Forţele Nucleare Intermediare

Ministerul Afacerilor Externe respinge cererea adresată de Rusia către SUA pentru desființarea sistemului de apărare de la Deveselu, calificând-o ”irelevantă” și ”dezinformare flagrantă”, o încercare de a distrage atenția de la încălcarea reală a Tratatului INF de către statul rus.

Comunicatul MAE, emis în urma consultărilor avute de ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, și cu aliații, arată că ”Poziția exprimată de Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse privind încălcarea prevederilor Tratatului INF de către sistemul antirachetă NATO, ale cărui componente sunt desfășurate și la Deveselu, este complet irelevantă, întrucât sistemul antirachetă de la Deveselu nu face obiectul Tratatului INF”.

Ministerul de Externe mai arată că sistemul anti-rachetă al NATO, ale cărui elemente sunt găzduite de România, ”nu are nici o capabilitate ofensivă, fiind un instrument pur defensiv, esențial pentru asigurarea securităţii spaţiului Euro-Atlantic. Conceptul scutului antirachetă al NATO reprezintă o acțiune proporțională cu amenințările actuale, care respectă toate angajamentele internaționale, inclusiv Tratatul INF. Orice încercare a Federației Ruse de a nega acest lucru constituie o flagrantă dezinformare și o încercare de a distrage atenția de la încălcarea reală a Tratatului INF de către statul rus”.

Ministrul rus al Apărării a declarat, joi, că SUA ar trebui să distrugă sistemele balistice MK-41 din România, pentru a respecta din nou Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare, transmite Reuters. Oficialul rus a declarat că a convocat atașatul militar al ambasadei SUA pentru a-i înmâna o notă care conține solicitarea Moscovei.

Sursa foto: MAE.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Trump este un iresponsabil…Deveselu acaparat de mafia romaneasca este un pericol pentru Europa.