G4Media.ro

Ministerul britanic al Apărării: Rusia este „incapabilă” să protejeze aeronavele de mare…

Sursa foto: Wikimedia Commons / Mil.ru

Ministerul britanic al Apărării: Rusia este „incapabilă” să protejeze aeronavele de mare valoare, iar Ucraina „continuă să reprezinte o amenințare” constantă

Rusia a dat dovadă de o „incapacitate” repetată de a-și proteja avioanele de mare valoare, iar apărarea Ucrainei „continuă să reprezinte o amenințare”, a declarat marți Ministerul britanic al Apărării, relatează Sky News.

Acesta a făcut referire la doborârea a două avioane rusești A-50 de către Ucraina în aceeași lună – avioane specializate de spionaj al căror cost este estimat la aproape 300 de milioane de lire sterline fiecare.

Ministerul Apărării de la Londra a precizat că există o șansă „îndepărtată” ca un A-50 doborât în urmă cu patru zile să fi fost lovit chiar de Rusia.

Succesul recent al Ucrainei a „demonstrat o incapacitate continuă a Rusiei de a proteja activele aeriene de mare valoare”, a spus acesta, aducând „sub semnul întrebării eficacitatea planificatorilor aerieni ruși”.

Moscova va fi capabilă să acopere pierderea imediată a avioanelor, a adăugat Ministerul Apărării, dar a precizat că acestea vor „induce probabil o presiune suplimentară și oboseală de luptă asupra forței rămase”.

Ucraina se adaptează rapid la schimbarea locațiilor de operațiuni ale forțelor aeriene rusești și „continuă să reprezinte o amenințare”, a mai spus acesta.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...