G4Media.ro

Ministerul britanic al Apărării: Forțele rusești, „slab antrenate”, nu sunt capabile să…

Sursa foto: Alexander NEMENOV / AFP

Ministerul britanic al Apărării: Forțele rusești, „slab antrenate”, nu sunt capabile să ducă lupte de stradă în Bahmut

Ministerul britanic al Apărării (MoD) a publicat cea mai recentă actualizare zilnică privind conflictul din Ucraina, relatează BBC și The Guardian.

Acesta a declarat că armata rusă și membrii forțelor mercenare Wagner au făcut mici progrese la marginea estică a orașului Bahmut din regiunea Donețk.

Ministerul Apărării de la Londra a precizat: „Infanteria rusă are probabil acum un punct de sprijin în zonele industriale estice ale orașului și, uneori, a avansat în cartierul rezidențial al orașului. Luptele de stradă sunt în curs de desfășurare.

Lupte intense au avut loc în sectorul Bahmut din 2022 iunie, dar liniile de front au fost în principal în câmp deschis în jurul așezărilor estice ale orașului.

Războiul a cunoscut puține lupte prelungite și la scară largă în zonele construite de la avansurile rusești în Lysychansk și Siverodonetsk în iulie 2022.

Având în vedere că luptele în zonele construite necesită o infanterie foarte bine pregătită și o conducere excelentă la nivel de juniori, este puțin probabil ca acest tip de luptă să favorizeze luptătorii Wagner slab pregătiți și rezerviștii mobilizați ai armatei ruse”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

 1. Nici nu trebuie sa isi riste viata intrand in capcanele inamice. E deajuns sa trimita o ploaie continua de artilerie zi de zi. De aici si faptul ca majoritatea recrutilor ucraineni nu vad un singur rus inainte sa ajunga la cimitir.

  • Vă chinuiți să capturați Bahmutul din august. Patetic.

  • Da? de aia se screm rusii sa cucereasca localitatea aia, de tactica geniala ce au?
   Stii ce ar fi amuzant? Sa reuseasca sa ia Bahmut, apoi o noua ofensiva a ucrainienilor sa-i lase in offside, aproape incercuiti, ca la Izium, Herson, etc, si sa fie nevoiti sa se retraga din ce au cucerit cu mari eforturi.

  • Ploaie continua de artilerie ruseasca? Cu ce obuze? HIMARS le-a subtiat rau stocurile de au ajuns sa foloseasca 20% din volumul de obuze din vara.

  • Da mah putinistule,desi nu moare niciun soldat rus si a inceput campania cu 150.000 Putin s-a decis sa mai trimita 300.000 asa fara niciun motiv.
   Iar „ploaia” aia continua de artilerie are nevoie de munitie ,artileristi si multi bani ,iar rezultatul este „eliberarea” temporara prin transformarea in ruine a unui oras ,consumand multe miliarde de euro.
   Mai simplu trimite valuri,valuri de mujici neinsemnati care nu se vor mai intoarce niciodata acasa. Tactica sovietica dintotdeauna: oamenii sunt cea mai neinsemnata resursa,pana si deminarea se face trimitand un card de mujici sa detoneze minele calcand pe ele.

  • Atenție, nu doar ca se screm rusii ci se screme „temutul” Wagner.
   Dar cum sa înțeleagă hauristul rusesc kafka ca dacă o unitate speciala nu reușește nimic de jumătate de an restul orcilor de rand nici atat.
   Mai mult, VDO și Spetnaz au fost total distruse în primăvara când au încercat menținerea Hostomel și asaltul Kievului.
   Deci cam asta-i bai kafka ruseasca.

  • PS: basca ca orcile au ramas fara armament de precizie si stau miloaga la usa iranienilor, ca deh islamist la ortodox nu scoate ochii, pana la urma si batikul e tot obligatoriu prin unele locuri.
   O sa vina Patriot in Ucraina. In momentul cand decide SUA sa trimita ATACMS sau/si Tomahawk e groasa pentru orci. Iar din programul major lend_lease nici macar nu au inceput livrari;e, inca se fabrica armament.

  • Kafka esti doarbun pro rus lesina un 💩….

  • Nu mai e loc in cimitirele ucrainene d-aia nu se grabeste nimeni cu bakhmutul vietii. Altfel cei 300 de mii care sunt de fapt cel putin dublu sunt pentru ofensiva de acum care va dezintegra ucraina pentru totdeauna. Slava

  • Spui Ministerul Britanic al Apararii si tragi apa. Asa propaganda tragi-comica n-am citit de mult!

 2. 100.000 de fraieri rusnaci au ajuns in cimitir dupa luni de agonie pentru putler si palatele lui de aur …si in curand vin si patrioatele de la americani…nato ar spulbera rusiastanu in 2 secunde‼️‼️‼️‼️‼️‼️✌️✌️✌️✌️✌️✌️✌️