G4Media.ro

Ministerul britanic al Apărării confirmă că o corvetă rusă nou construită a…

Sursa foto: Sergey SHESTAK / AFP

Ministerul britanic al Apărării confirmă că o corvetă rusă nou construită a fost avariată într-un atac ucrainean asupra șantierului naval Zaliv din Crimeea

O corvetă navală rusă nou construită a fost „aproape sigur” avariată într-un atac ucrainean asupra șantierului naval Zaliv din Crimeea ocupată, a declarat Ministerul britanic al Apărării, relatează Sky News.

Surse ucrainene și rusești au raportat anterior atacul, iar imaginile din satelit păreau să arate daunele suferite de nava ancorată în largul orașului Kerch.

„Nava Askold din clasa KARAKURST, lansată în 2021, nu fusese pusă în funcțiune în Marina rusă”, a precizat Ministerul Apărării de la Londra.

„Incidentul se află mai departe spre est, în Crimeea, decât majoritatea atacurilor anterioare cu rază lungă de acțiune revendicate de ucraineni.

Capacitatea Ucrainei de a lovi infrastructura de construcție navală din Crimeea va determina probabil Rusia să ia în considerare relocarea mai departe de linia frontului, întârziind livrarea de noi nave”, mai notează Ministerul britanic al Apărării.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...