G4Media.ro

Ministerul american al Apărării: Continuăm să fim îngrijoraţi în legătură cu activităţile…

sursa foto: Captură video

Ministerul american al Apărării: Continuăm să fim îngrijoraţi în legătură cu activităţile din ce în ce mai riscante şi mai coercitive ale Armatei chineze în strâmtoarea Taiwan şi în Marea Chinei de Sud

Ministerul american al Apărării a denunţat duminică acţiuni „din ce în ce mai riscante” ale armatei chineze în Asia, după două incidente între forţele celor două ţări în ultimele zile, informează France Presse potrivit Agerpres.

„Continuăm să fim îngrijoraţi în legătură cu activităţile din ce în ce mai riscante şi mai coercitive ale Armatei Populare de Eliberare în regiune, inclusiv în ultimele zile”, a declarat un purtător de cuvânt al Pentagonului, generalul de brigadă Pat Ryder, care îl însoţeşte pe secretarul american al apărării, Lloyd Austin, la o conferinţă de securitate în Singapore.

Aceste declaraţii intervin după două incidente implicând forţele armate americană şi chineză în strâmtoarea Taiwan şi în Marea Chinei de Sud în ultimele zece zile.

Marina americană a acuzat sâmbătă o navă chineză de a se fi deplasat în zigzag într-un mod „periculos” în jurul unuia dintre distrugătoarele sale care naviga în strâmtoarea Taiwan împreună cu o navă canadiană.

China nu a menţionat acest incident, dar a acuzat SUA şi Canada de a provoca „în mod intenţionat probleme în strâmtoarea Taiwan”, a cărei suveranitate o pretinde.

Washingtonul a acuzat de asemenea pilotul unui avion de vânătoare chinez că a efectuat o „manevră agresivă nejustificată” în apropierea unui avion de recunoaştere american care survola Marea Chinei de Sud în 26 mai. Beijingul a acuzat avionul american de „pătrunderea deliberată” într-o zonă de antrenament a Chinei „pentru a efectua operaţiuni de recunoaştere”, potrivit AFP.A

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...