G4Media.ro

Militari moldoveni, americani şi români desfăşoară un exerciţiu comun în Republica Moldova

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Militari moldoveni, americani şi români desfăşoară un exerciţiu comun în Republica Moldova

Militari ai Armatei Republicii Moldova participă în perioada 1 – 19 aprilie alături de contingente din România şi SUA la exerciţiul multinaţional „JCET-2024” (Joint Combined Exchange Training), care se desfăşoară pe teritoriul Republicii Moldova, relatează Ştiri.md şi Ziarul Naţional din Chişinău, transmite Agerpres.

Exerciţiul are ca scop antrenarea în comun şi efectuarea unui schimb de experienţă între militarii forţelor speciale din Republica Moldova, România şi SUA, precum şi creşterea nivelului de interoperabilitate între contingentele participante.

Totodată, la ediţia din acest an vor participa şi reprezentanţii Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat, precum şi ai Detaşamentului cu destinaţie specială „Pantera”.

Conform scenariului, militarii vor executa paraşutări, trageri de luptă avansate pe timp de zi şi noapte, exerciţii de antrenament în teren cu misiuni specifice.

„Joint Combined Exchange Training” se desfăşoară în conformitate cu Planul de instruire al Armatei Naţionale moldovene pentru anul 2024.

Militari din Batalionul cu Destinaţie Specială „Fulger” ai armatei R.Moldova participă la „JCET” începând cu anul 2009.

În acest context, pentru a preveni potenţiale dezinformări, Ministerul Apărării moldovean a informat populaţia că pe drumurile publice se va deplasa tehnică militară spre poligoanele Armatei Naţionale, potrivit media citate.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Pazea! Ai nostri vin cu experienta la facut gratare si mici.

  2. Sa vezi ce se basica rusnacii!