G4Media.ro

Milioane de oameni sunt expuși riscului de inundații în provincia chineză Guangdong,…

Sursa foto: Unsplash/ Vishal Bhutani

Milioane de oameni sunt expuși riscului de inundații în provincia chineză Guangdong, după ploi abundente

Râuri, căi navigabile și rezervoare importante din provincia chineză Guangdong amenință să declanșeze inundații periculoase, ceea ce a forțat guvernul să adopte planuri de intervenție de urgență pentru a proteja peste 127 de milioane de persoane, The Guardian.

Oficialii chinezi îndeamnă municipalitățile să înceapă planificarea situațiilor de urgență după ce râurile și rezervoarele majore amenință să se revarsă.

Calificând situația drept „sumbră”, oficialii locali din domeniul meteorologic au declarat că anumite secțiuni de râuri și afluenți din bazinele râurilor Xijiang și Beijiang ating nivelul apei, într-o creștere rară care are doar o șansă din 50 de a se întâmpla într-un an, a anunțat duminică televiziunea de stat CCTV News.

Ministerul chinez al resurselor de apă a emis un avertisment de urgență, a relatat CCTV.

Oficialii din Guangdong au îndemnat departamentele din toate localitățile și municipalitățile să înceapă planificarea de urgență pentru a evita dezastrele naturale și să disperseze rapid fondurile și materialele de ajutorare în caz de dezastru pentru a se asigura că persoanele afectate au hrană, îmbrăcăminte, apă și un loc unde să locuiască.

Provincia s-a confruntat cu ploi torențiale timp de mai multe zile și cu vânturi puternice din cauza unor fenomene meteorologice convective severe, care au afectat mai multe părți ale Chinei în ultimele câteva săptămâni.

O serie de 12 ore de ploi torențiale, începând de sâmbătă, de la ora 20.00 (1200 GMT), a afectat partea centrală și nordică a provinciei, în orașele Zhaoqing, Shaoguan, Qingyuan și Jiangmen.

Aproape 20.000 de persoane au fost evacuate în Qingyuan, potrivit presei de stat, iar unele instalații electrice din Zhaoqing au fost avariate, ceea ce a dus la întreruperea curentului electric în unele locuri.

Publicitate electorală

Oficialii din Qingyuan au suspendat, de asemenea, cursurile în grădinițe, școli primare și secundare, potrivit presei locale.
„Vă rog să vă uitați la comitatul Huaiji din Zhaoqing, care a devenit un oraș de apă. Bătrânii și copiii de la țară nu știu ce să facă cu întreruperi de curent și fără semnal”, a declarat un utilizator pe popularul site de socializare Weibo.

Apele năvalnice și noroioase au măturat un vehicul pe o stradă îngustă din Zhaoqing, a arătat o înregistrare video difuzată de Hongxing News.

„A plouat ca o cascadă timp de o oră și jumătate pe autostradă, conducând spre casă noaptea trecută”, a declarat un alt utilizator Weibo. „Nu puteam să văd deloc drumul”.

Autoritățile din Qingyuan și Shaoguan din Guangdong au suspendat, de asemenea, circulația navelor pe mai multe râuri, iar departamentele maritime au trimis forțe care să fie la datorie și să coordoneze remorcherele de urgență și navele de salvare de urgență.

Multe stații hidrologice din provincie depășesc nivelul apei, au avertizat oficialii meteorologici, iar în capitala provinciei, Guangzhou, un oraș cu 18 milioane de locuitori, rezervoarele au atins limitele de inundație, au anunțat duminică oficialii orașului.

Datele au indicat 2.609 stații hidrologice cu precipitații zilnice mai mari de 50 mm, reprezentând aproximativ 59% din toate stațiile de observare. Duminică, la ora 8.00, 27 de stații hidrologice din Guangdong erau în stare de alertă.

În statul vecin Guangxi, la vest de Guangdong, vânturi violente asemănătoare unui uragan au bătut regiunea, distrugând clădiri, au arătat imagini video din mass-media de stat. În unele locuri s-au înregistrat, de asemenea, grindină și inundații majore, a precizat CCTV.

Într-o altă înregistrare video, salvatorii puteau fi văzuți încercând să salveze o persoană în vârstă care se agăța de un copac pe jumătate scufundat în apele inundațiilor.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...