G4Media.ro

Miercurea Ciuc a ajuns pe locul 2 în țară la procentul de…

Miercurea Ciuc a ajuns pe locul 2 în țară la procentul de recenzare, după ce până acum a fost sub media națională / ”Am avut parteneri sociali atât din zona economică, cât și din cea culturală sau bisericească”

Dacă în urmă cu patru săptămâni, județul Harghita se aflau sub media naţională, după campaniile derulate de autorități a ajuns pe locul doi pe țară. Coordonatoarea Unităţii de Coordonare şi Implementare a Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor 2021, Silvia Pisică, a mers în zonă pentru a vedea care a fost strategia folosită, relatează Agenția de presă Rador.

„Am reușit să comunicăm foarte bine cu comunitatea locală, am avut parteneri sociali atât din zona economică cât și din cea culturală sau bisericească și putem spune că două treimi, adică 66% din locuitorii municipiului, s-au autorecenzat. Acest lucru am reușit să îl facem printr-o campanie de sensibilizare și o colaborare foarte bună cu mulți oameni care au înțeles importanța acestei perioade. Așa am ajuns să fim unul dintre cele mai performante municipii reședință de județ din țară”, spune secretul acțiunii primarul municipiului Miercurea Ciuc, Korodi Atilla.

Etapa de autorecenzare din cadrul Recensământului General al Populației și Locuințelor ar fi trebuit să se încheie pe 15 mai, însă a fost prelungită datorită numărului mare de formulare care au început să intre în baza de date a Institutului Național de Statistică.

Primarul din Miercurea Ciuc se teme însă că timpul rămas recenzorilor s-ar putea să nu fie suficient.

„Ce avem în fața noastră este mai complicat, pentru că nu știm unde se va limita deschiderea către autorecenzare, iar dacă din cele 8 săptămâni rămân numai 6 pentru recenzori, nu știm dacă aceștia vor avea capacitatea să ajungă în gospodăriile care sunt mai greu de implicat în astfel de proceduri”.

În judeţul Harghita există localităţi fruntaşe, cum ar fi Corundul, unde s-a terminat recenzarea, sau Sânmartin, Frumoasa şi Racu, unde procentul de completare a chestionarelor depăşeşte 80%.

Sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Baga maghiarii tare pe ultima suta…

  2. asta e preocuparea de capatai a valahului, recenzarea. Restul problemelor sunt rezolvate

  3. Pai asta este, yooy Istenem, szuper fain…ka ungur este inka mare in HarKov si ajuta la shogorul nostru Viktor se remanem aici si se frekam la fikat fraier de rumun valah mamaligà