G4Media.ro

Microsoft a renunţat la proiectul unui chatbot ce permitea simularea de conversaţii…

sursa foto: Facebook/ Microsoft

Microsoft a renunţat la proiectul unui chatbot ce permitea simularea de conversaţii cu persoane care au murit

Microsoft a decis să renunţe la proiectul unui chatbot ce simula conversaţii cu rude sau cu persoane decedate, recunoscând că tehnologia, deşi posibilă, este mult prea „perturbatoare”, a informat miercuri postul CNN citat de EFE.

Ideea unui chatbot pentru a vorbi „cu entităţi prezente sau trecute, precum prieteni, rude, cunoscuţi, cu celebrităţi sau cu personaje istorice sau de ficţiune”, a fost prezentată de Microsoft la Oficiul SUA pentru Brevete şi Mărci Înregistrat.

Totuşi, Tim O’Brien, administrator general la Microsoft pentru programe de Inteligenţă Artificială (IA), a asigurat pe Twitter că nu există planuri pentru a continua dezvoltarea acestei idei, pe care a considerat-o „perturbatoare”.

Ideea patentată miza pe colectarea datelor împărtăşite pe internet şi reţele de socializare pentru a antrena un interlocutor bazat pe învăţarea automată.

Acest interlocutor artificial ar fi simulat o conversaţie reală cu persoana decedată, inclusiv cu dovezi ale personalităţii sale.

Tehnologia avea ca obiectiv simularea caracteristicilor individului reprezentat cu propriul „stil, ton, voce, dicţie, intenţie, lungimea dialogului, complexitate sau subiecte consistente”.

Pentru a face cât mai real robotul care dialoghează, algoritmul folosit ia în calcul atributele, interesele, opiniile, datele demografice, de gen sau profesia.

Chatbotul ar putea utiliza şi recunoaşterea facială şi a vocii, pentru a simula persoana decedată în reprezentare tridimensională.

Deşi Microsoft nu doreşte să dezvolte produsul, patentul demonstrează posibilităţile reale ale tehnologiei de Inteligenţă Artificială, însă gigantul tehnologic a precizat că în implementarea IA se va ţine seama în primul rând de parametrii etici.

Sursa: Agerpres

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. Ce zice BOR? Spiritismul știu că era interzis….

 2. Si-au dat seama ca algoritmii adormitilor nu primesc OK-ul Ursulei von der Leyen.

  • Si-au dat seama ca trolii rusi ar fi invatat botzii sa critice pe oricine nu e un fascist putinist.

 3. In primul rand sa poti face asa ceva pt o persoana decedata (oricare ar fie ea) iti trebuie date, sa introduci in sistem. O gramada de date (video, audio, texte scrise vorbite de acea persoana, etc). Daca nu ai aceste date, nu poti face nimic sau iti iese in cel mai bun caz un kitch. Poate poti face acest lucru pentru personalitati populare (gen presedinti, catnareti, actori, etc) decedate dar nu pt orice neica nimeni despre care ai cateva date sau deloc.

 4. Recomand doritorilor de ras sa se uite la „Tay A.I. | The People’s Chatbot” pe canalul de youtube al unui tip „internet historian”.Arata cum internetul a facut varza niste chatboti de astia inainte :)))

 5. Sunt convins ca în viitor boții care vor vorbi cu cei plecați ii vom întâlni pe toate străzile. Oamenii nu pot accepta ca viața se termina la groapa. Și neavând credința se vor da pe mâna samanilor progresistii. Toate civilizațiile fără credință au practicat samanismul.

 6. Nimic autentic. Un produs inspirat din Black Mirror, Be Right Back (2013).

  • Wow. Nu mai spune. Nici realitatea virtuala nu o fi autentica ca s-au inspirat din ceva film. La dracu… n-avem nevoie de cercetatori si ingineri. E destul sa faca unii un film ca sa sara gospodinele cu autenticitatea.

  • Ideea a fost mediatizată masiv în Black Mirror înainte să fie mediatizată de Microsoft.

   Dacă ai probleme de logică du-te la psihiatru, oricum pe IT am mai multă și mai calitativă educație decât tine, începând cu 10 la BAC la info și continuând cu studiile post-masterat în domeniul IT și AI la MIT.

   Și îmi permit să pun mârlanii misogini ca tine la locul lor, într-un stil direct, atât timp cât pe la universitățile de top pe unde m-am învârtit n-am avut niciun bărbat care să mă întreacă pe general intelligence. Îmi ești inferior din punct de vedere intelectual, băiete, și documentele oficiale asta arată! Nu conteaza pentru nimeni subiectivismul tau arogant. Rezultă că gospodină, sudor sau tăietor de lemne tu ești, așa că te rog să stai în banca ta.