G4Media.ro

Microsoft a anunțat că va suspenda „toate vânzările noi de produse și…

sursa foto: Facebook/ Microsoft

Microsoft a anunțat că va suspenda „toate vânzările noi de produse și servicii în Rusia”

Microsoft a transmis vineri că va suspenda „toate vânzările noi de produse și servicii Microsoft în Rusia”, transmit CNN și The Guardian.

Într-o postare online, președintele Microsoft Brad Smith a scris că gigantul tehnologic „oprește, de asemenea, multe aspecte ale afacerii noastre în Rusia, în conformitate cu deciziile guvernamentale privind sancțiunile” împotriva Moscovei.

Nu a fost imediat clar dacă suspendarea vânzărilor a fost un rezultat direct al respectării sancțiunilor. Microsoft nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Compania a adăugat că, de asemenea, continuă să ofere asistență în domeniul securității cibernetice Ucrainei și „cel mai recent” a ajutat la apărarea țării împotriva unui atac cibernetic care viza un „mare radiodifuzor ucrainean”.

Echipa de securitate cibernetică a Microsoft a contribuit la răspunsul împotriva atacurilor cibernetice care vizează „mai mult de 20 de organizații guvernamentale, IT și financiare din Ucraina”, a scris Smith.

Sursa foto: Facebook/ Microsoft

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. eu daca eram microsoft le dădeam servicii in continuare si le băgăm cel mai șmecher Troian din câți există in update-uri. nu ca mârțoaga Troian din Budapesta :)))

 2. ma gandesc ca vanzarile microsoft in rusia sunt ceva de genul chioscul de la coltul strazii oricum …

  • zici? vezi ca majoritatea companiilor folosesc Windows și Windows server? Nu am auzit de un rus atât de deștept încât să-și programeze propriul OS.
   E ușor să te gândești că ataci o țară independentă și ca lucrurile vor merge ca înainte… doar că îți dai seama pe drum cât de dependent ești de Vest… că iti place BMW, Porsche sau Mercedes… or sa ajungă precum cuba, cu internet din cutii de conserve cu Windows 10 in 2040, cu si cu generația actuală de procesoare 20 de ani de aici încolo.
   nu-ti place vestul dar îți place ce vinde vestul… aia e.

  • Majoritatea companiilor serioase se feresc de windows oricum si merg pe distribuții de Linux.

  • corect, toate firmele serioase merg pe Linux pentru servere, total de acord, doar ca unu la mâna ai zis firmele serioase și doi la nu cred ca personalul non-tehnic gen tipa de la secretariat, agentul de vânzări etc. folosesc Ubuntu, cu atât mai puțin in firmele de stat.

  • Hai să nu uităm că suntem în 2022 și windows nu e singurul produs oferit de Microsoft…
   Azure, Xbox, Office, Teams, etc

  • Mă refeream la imensitatea piratării so ului in Rusia. Dar și restul comentariilor sunt ok. Numai bine. V.

  • da, dar si cu piratatul ăsta… un soft piratat poate să ascundă multe. ca și utilizator normal mai treci cu vederea dar ca instituție/corporație… e mai greu mai ales in vremurile pe care le trăim.
   de urmărit ce face GitHub-ul, atunci chiar ar fi nasoală treaba.

 3. foarte bine! bravo!

 4. sunt curios oare dintre alde HAUR ăștia câți aveți iPhone? de ce nu treceți pe Huawei, Xiaomi? sunt mișto flagship-urile de la Samsung, google sau Apple?
  de ce nu vă luați toți Lada? sau Volga? :)))
  și mai mult decât atât ce căutați toți răspândiți prin Europa? gen Eduard Motz.
  daca ziceți ca vă citesc băieții mesajele de pe WhatsApp, de ce nu schimbați platforma? există alternative gen aia din China, am uitat cum se numește.

 5. Ar fi bine ca Uncle Sam să decupleze Bolșevicia Mare de la Internet.

  • eh, aia nu e de dorit. practic s-ar rupe orice comunicare xu poporul Rus și nu cred ca e chiar de dorit. oamenii de rând nu au nicio vina.