G4Media.ro

Michael Jordan denunță rasismul într-o rară ieșire publică. Fostul mare baschetbalist, secondat…

Michael Jordan denunță rasismul într-o rară ieșire publică. Fostul mare baschetbalist, secondat de Lewis Hamilton și Kareem Abdul – Jabbar

Michael Jordan, cel mai mare baschetbalist al tuturor timpurilor, a condamnat într-o declarație de presă rasismul și violența îndreptate împotriva persoanelor de culoare. Este una dintre rarele ieșiri ale lui Jordan pe teme societale sau de politică, fostul star al Chicago Bulls fiind cunoscut drept un personaj extrem de discret în viața publică.

Alături de Michael Jordan, au mai protestat față de rasism Lewis Hamilton, pilotul de Formula 1 care a dominat ultimele sezoane, și fostul baschetbalist american, Kareem Abdul – Jabbar, un cunoscut militant pentru drepturile persoanelor de culoare.

„Sunt profund întristat, cu adevărat îndurerat și furios. Văd și simt durerea și frustrarea tuturor. Sunt alături de cei care denunță rasismul și violența înrădăcinate față de oamenii de culoare din țara noastră. E prea mult”, a scris Michael Jordan într-o declrație postată pe contul de Twitter al echipei de baschet Charlotte Hornets, pe care o deține.

Pilotul britanic de Formula 1 Lewis Hamilton a denunţat tăcerea „celor mai mari staruri” ale Formulei 1, „dominată de albi”, după moartea lui George Floyd în Statele Unite, care a declanşat ample manifestaţii care au degenerat în conflicte, relatează Agerpres.

„Unii dintre voi figurează printre cele mai mari vedete şi totuşi rămâneţi tăcuţi în faţa nedreptăţii. Nimeni nu mişcă un deget în industria mea, care este un sport dominat de albi. Eu sunt una dintre puţinele persoane de culoare şi rămân singur. Credeam că veţi vedea acum de ce se întâmplă asta şi veţi reacţiona, dar nu sunteţi alături de noi”, a scris pilotul echipei Mercedes pe Instagram.

Și alți sportivi sau foști performeri au condamnat dur violențele împotriva persoanelor de culoare, printre aceștia numându-se Lebron James, Serena Williams și Kareem Abdul – Jabbar.

Foto: Michael Jordan / NBA

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.