G4Media.ro

Metrorex: Începând de vineri, pe Magistralele 1 și 3 va intra în…

Sursa foto: Facebook/ Metrorex

Metrorex: Începând de vineri, pe Magistralele 1 și 3 va intra în circulație metroul literaturii spaniole, în cadrul campaniei „Atenție, se deschid cărțile”

Metrorex împreună cu Ambasada Spaniei şi Editura Polirom lansează a doua campanie de promovare a literaturii în reţeaua de metrou a Capitalei şi, începând de vineri, pe Magistralele 1 şi 3 va intra în circulaţie metroul literaturii spaniole, în interiorul căruia vor fi expuse afişe cu texte literare ilustrate.

Fragmentele selectate sunt extrase din operele unor cunoscuţi scriitori spanioli contemporani şi interpretate de trei ilustratori din Spania şi România, informează Metrorex printr-un comunicat.

„Prin intermediul campaniei «Atenţie, se deschid cărţile!», se dezvoltă iniţiativa de promovare a literaturii spaniole în rândul publicului larg. Proiectul oferă călătorilor ocazia de a experimenta scurte momente de lectură, trezindu-le curiozitatea pentru operele selectate şi creându-le iluzia de «călătorie în călătorie», subliniază reprezentanţii companiei.

Astfel, bucureştenii şi vizitatorii Capitalei sunt invitaţi să se bucure de literatura spaniolă şi de frumoasele ilustraţii într-un spaţiu mai puţin obişnuit, urmând modelul unui inedit proiect cultural desfăşurat anual la Madrid.

Campania prezintă fragmente din operele a trei scriitori spanioli de renume mondial: Carlos Ruiz Zafon, Arturo Perez Reverte şi Maria Duenas.

Afişele atrag atenţia în special datorită ilustraţiilor care însoţesc fragmentele, fiind inspirate din operele respective. Pentru această ediţie, ilustratorii selectaţi au fost spaniolii David de las Heras şi Eva Vazquez şi românca Miruna Radovici.

Acest proiect a luat naştere la Madrid în 1997 la iniţiativa Asociaţiei Editorilor, cu sprijinul Metro de Madrid, compania de stat care administrează reţeaua de metrou din capitala Spaniei, fiind în prezent una dintre cele mai cunoscute şi îndrăgite campanii culturale din oraş, care a reuşit să aducă literatura mai aproape de milioanele de persoane care folosesc zilnic acest mijloc de transport.

Sursa foto: Facebook/Metrorex

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Asta înseamnă că gibonii lui Rădoi se vor pune cu curu pe șine și vor citi?