G4Media.ro

Merkel, înainte de alegerile din trei landuri din estul Germaniei în care…

Merkel, înainte de alegerile din trei landuri din estul Germaniei în care extrema dreaptă (AfD) ar urma să câștige teren: Poate că ţara nu este într-atât de reconciliată pe cât am crezut noi

Cancelarul german, Angela Merkel, spune că înţelege nemulţumirea din landurile fostei Germanii comuniste, înaintea unor alegeri în trei landuri în care partidului antimigraţie Alternativa pentru Germania (AfD) ar urma să câştige teren, relatează DPA, transmite Agerpres.

„Nu sunt surprinsă că există frustrare în estul Germaniei”, a declarat ea pentru săptămânalul Die Zeit, într-un interviu care urmează să apară joi.

„Poate că ţara nu este într-atât de reconciliată pe cât am crezut noi”, a mai spus Merkel.

Conservatorii Angelei Merkel se confruntă cu o provocare majoră din partea AfD la alegerile de la 1 septembrie din landurile estice Brandenburg şi Saxonia şi de la 27 octombrie din landul Turingia.

AfD ar putea să obţină peste 20% din voturi, conform sondajelor actuale.

Cancelarul, care a crescut în fosta Germania de Est comunistă, a recunoscut că bunăstarea şi salariile din estul ţării sunt încă în urma celor din vest chiar şi la aproape 30 de ani de la reunificare.

„Speranţele că procesul de recuperare a diferenţei se va derula rapid au fost spulberate în unele zone”, a mai spus ea, adăugând că o sarcină majoră a guvernului este să creeze condiţii de viaţă egale.

Persoanele din landurile estice rămân subreprezentate în multe zone şi sunt nemulţumite de diferenţa mare de salarii între landurile din est şi landurile prospere din vest, a declarat ea.

Merkel a spus că nu vede o contradicţie în felul în care o bună parte din ura din est este împotriva sa. Acest lucru a început cu criza financiară şi a fost exacerbat de numărul mare de migranţi care au intrat în Germania din 2015.

Nu este surprinzător că „mulţi din landurile din est au avut o mai mare problemă cu o decizie de acest fel decât cei din vest”, din moment ce oamenii din fosta Germanie comunistă au avut mai puţine experienţe cu alte culturi, a mai declarat ea.

Sursa Foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. După 30 de ani de la unire încă sunt diferențe între salariile din estul și vestul Germaniei ! Așa spune A. Merkel: „Persoanele din landurile estice rămân subreprezentate în multe zone şi sunt nemulţumite de diferenţa mare de salarii între landurile din est şi landurile prospere din vest”. Deși sunt același popor, rezultatul acestei situații este determinat de falimentul politicilor de reintegrarea a Germaniei de Est, țară ieșită din comunism fără capital și fără capitaliști și „aruncată” pe piața liberă să concureze cu puternicul capital occidental. Această „concurență” nu putea duce la alt rezultat decât cel constatat acum, după 30 de ani, la transformarea Estului în piață de consum pentru capitalul occidental. În aceeași situație se găsesc toate țările foste comuniste care nu au avut o strategie clară și transparentă pentru crearea capitalului autohton.

  2. Poate ca idioata de mercàloaie nu e asa bine intentionata cum cred toti lingaii nemtilor si poate ca a avut un plan de distrugere al Europei bine ticluit… Oricum iese prost ca orice plan al nemtalailor…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.