G4Media.ro

Merkel afirmă că are „o relație conflictuală” cu Macron: ”Există diferenţe de…

Merkel afirmă că are „o relație conflictuală” cu Macron: ”Există diferenţe de mentalitate”

Cancelarul german Angela Merkel a recunoscut că are ”o relaţie conflictuală” cu preşedintele francez Emmanuel Macron, într-un interviu publicat miercuri de cotidianul german Süddeutsche Zeitung, relatează AFP, preluată de Agerpres.

”Desigur, avem o relaţie conflictuală”, a declarat dna Merkel, adăugând că ”există diferenţe de mentalitate” între ea şi preşedintele francez, şi diferenţe ”în înţelegerea de către ei a rolurilor”.

Între cei doi lideri există divergenţe de mai multe luni, de la blocarea vânzărilor de arme către Arabia Saudită decisă de către Berlin după asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi, până la viitorul Uniunii Europene, inclusiv Brexit-ul şi amânările acordate Regatului Unit.

Cancelarul a subliniat totuşi în acest interviu ”progresele enorme” realizate datorită cuplului franco-german, îndeosebi în materie de apărare.

”Noi am decis să dezvoltăm un avion de luptă şi un tanc împreună (…) Acesta este un semn de încredere că putem conta mai mult unii pe ceilalţi în materie de politică de apărare”, a declarat dna Merkel.

Cei doi lideri au semnat de asemenea în ianuarie Tratatul de la Aachen privind cooperarea şi integrarea franco-germană.

S-au deteriorat relaţiile în ultimele luni ? ”Nu, deloc”, a dat asigurări dna Merkel. Dar, admite ea, cei doi lideri au avut ”linii temporale diferite”.

Angela Merkel a subliniat astfel că, în timpul discursului lui Macron de la Sorbona din septembrie 2017 privind relansarea Europei, ea tocmai trecuse de etapa dificilă a alegerilor pentru Bundestag (camera inferioară a parlamentului federal) şi negocia o nouă coaliţie. I-au fost adresate reproşuri, inclusiv în propria sa tabără, că nu a dat curs propunerilor lui Macron.

Dna Merkel a pus accentul de asemenea pe diferenţele politice dintre cele două ţări: ”Sunt cancelar al guvernului de coaliţie şi sunt mult mai dependentă de parlament decât preşedintele francez, care nu are deloc dreptul de a intra în Adunarea Naţională”, în numele separării puterii executive de cea legislativă.

Cu zece zile până la alegerile europene, Angela Merkel consideră că este vorba de un scrutin ”de mare importanţă, de alegeri speciale”.

Mulţi sunt ”neliniştiţi în legătură cu Europa, şi eu la fel”, a conchis cancelarul german.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Tocmai acum v-ati dat seama cat de infantili sunteti?

 2. Bineînțeles. E ca diferența dintre mine și tata. Eu facultate plus două masterate, el liceu. El TV, eu internet. El română, eu engleză. Așa și Macron și Merkel. Merkel trebuie să lase de la ea, pentru că va muri prima

  • Eu pariez pe mumia de-i spune micron “mon biche”… ca e cam de-un leat cu merkeleasa…

  • Mai sunt câteva diferențe între tine și tac-to, el apartament cu trei camere, tu dormitorul mic și mama bucătăreasă. El pensie, tu furi de la el. El plătește și tv și internet, tu le folosești.” Cam cum devin facultățile alea ma, Victore?”

  • G4Media, vă rog nu mai puneți poze cu Macron că i se scoală lui „Harley”, yankeul ăla nazist mai mult din singurătate și ratare decât din convingere. Și știți… el e incel, nu are cum să-și rezolve minuscula „problemă”.

   El e și fără cetățenie română și fără prieteni în America care să-l mai scoată la o bere și să-l mai dezlipească de internet. Când se plictisește de Breitbart, unde pentru ei tot un „căcat de imigrant” dintr-o țară de care n-au auzit în veci rămâne, indiferent cât de tare încearcă el să le-o sugă supremațiștilor rasei tâmpite, vine pe aici să-și dea aere și păreri despre o țară în care nu are nicio treabă ca ne-cetățean și să ne predice nouă cum curg mierea și ciocolata cu lapte în Trumpistan de nu mai apucă marmota să învelească în staniol la timp. Obsesia lui cea mai înfocată e însă Macron, îl trec sudorile pe cele trei burți hrănite cu cheesburgeri de fiecare dată când puneți câte o poză cu ochișorii lui albaștri de francez insouciant… Nu vedeți cum turbează la fiecare articol despre Europa, face ce face și tot la pasiunea lui interzisă se întoarce? Aveți milă de un incel ca Harley, vă rog.

  • Mai usor cu stigmatele. Merkel e doctor in fizica.

  • @răbdare şi tutun ai invatat cuvantul „incel” de curand? :))) si tu pari cam obsedat de @Harley cu romaul ala acolo, va completati.
   El cu /pol/ si Breitbart tu cu r/politics si CNN, vai.si.amar.

 3. Spusele lui Merkel nu confirma titlul dat de dvs.acestui articol.Merkel cocheteaza cu Rusia etc.si Macron vrea o pozitie ferma.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.