G4Media.ro

Memoria Revoluției: proiecție de imagini pe sediul Ministerului de Interne, locul din…

Memoria Revoluției: proiecție de imagini pe sediul Ministerului de Interne, locul din care Ceaușescu a fugit cu elicopterul de frica revoluționarilor

Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 18.30, guvernul va organiza o proiecție de imagini în memoria Revoluției române pe clădirea sediului Ministerului Afacerilor Interne din Piața Revoluției, fostul sediul al conducerii Partidului Comunist Român (PCR).

Clădirea este locul din care dictatorul Nicolae Ceaușescu și soția sa au fugit de frica revoluționarilor cu un elicopter în 22 decembrie 1989, moment care a consfințit căderea regimului comunist.

Tot duminică, guvernul organizează la Ateneul Român un eveniment dedicat marcării a 30 de ani de la Revoluția Română din 1989.

Având ca tematică «30 de ani de libertate», începând cu ora 12.00, va avea loc vernisajul unei expoziții foto-documentare, dedicată eroilor Revoluției Române din 1989, urmată de un concert vocal-simfonic Requiem de Mozart, susținut de Orchestra și Corul Filarmonicii ”George Enescu”.

La eveniment sunt invitați să participe reprezentanți ai asociațiilor de revoluționari, ai instituțiilor publice, societății civile, mediului de afaceri, personalități din domeniile culturii, sportului, parlamentari și europarlamentari, membri ai misiunilor diplomatice acreditate la București, reprezentanți ai cultelor religioase, membri ai Guvernului.

Foto: Revolutia Romana din decembrie 1989, revolutionari pe strazile Capitalei (Sursa: Agerpres / MIHAI ALEXE)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Copiii nostri vor fi liberi, daca vor fi.
  Libertate pana la moarte! Jur

  • Se pare că ești liberă să aberezi.
   E ușor să strigi ca proasta libertate, când ești liberă.
   Înainte de 89 era ceva mai nasol și în mod sigur nu ai fi făcut-o.

  • Dacă alegem in continuare aceeasi comunisti, nu o sa se schimbe nimic…
   daca 60% din populație se pișă pe vot, deci pe sacrificiul celor din ’89, nu avem cum să așteptăm alte rezultate..
   Nu o sa se schimbe nimic până când românii nu înțeleg că ei sunt parte a schimbării, ca fiecare dintre ei trebuia schimbe tara. Pe cine asteptam sa o schimbe?!? Suntem ca im poza cu sinistrații care stau si se uita, vizitati din barca de politicienii corupți , singurii care fac cate ceva fiind militarii și voluntarii veniți de departe
   Dacă țară nu e unde am fi vrut să fie e din cauza noastră, a românilor, care am asteptat ca altii și clasa politică ( majoritarea interlopi si borfasi) să schimbe țară; suntem aici pt ca atunci cand politicienii nu au făcut ce trebuie nu am spus nimic, ba din contra, i-am reales chiar daca in mandatele anterioare nu au făcut NIMIC!
   Cum frate să alegi de zeci de ani acelasi primar care are zero realizări pt localitate? Si nu, nu e un singur primar de genul asta, marea majoritate sunt asa
   Cine trebuia sa ii schimbe pe politicieni, să le dea peste nas cand s-au imbatat de putere, nu noi?? I-am lăsat să facă ce vor și au prins rădăcini! Cum oare au ajuns unii baronii locali???Nu din cauza noastră?

  • Concluzie: eroii ne-au dat libertatea de a alege, dar noi nu suntem in stare sa folosim acest drept sau nu ne intereseaza!! Sa punem și noi osul la treaba să schimbăm țară, eroii nu au putut decat sa ne dea restart

  • De unde să știe sălbăticiunea aia de trol clonat ”când ești liber”, din moment ce el stă în cușcă, legat cu lanțul, de când a fost fătat. El e ”liber să abereze ca prostul” doar, ia, ca acu o zice p-aia cu ”get a life,loser” 🙂

  • he he he

  • :)))) cât de prost e, vaiiiii

 2. Sunt curios daca se proiectează imagini cu asa zisul general cu piciorul in gips!
  Jocul la doua capete!
  Azi mai avem generali care la Revoluție au tras in popor si apoi au fost inaintati in grad!
  Atunci erau conducători care pupau ghiulul SecretaruluiGeneral azi sunt in Parlament multi care au pupat ghiulul lui Draknea.
  Jocul la doua capete!

  • ”Copii noștri vor fi liberi” atunci când Securitatea, instrumentul de reprimare care i-a fost loial lui Ceaușescu inclusiv după fuga lui, va fi eliminată din schema de putere a statului român iar diversioniștii ei vor fi îndepărtați de la butoanele prin care încearcă să păstreze controlul asupra societății. Există dovezi despre cum Vlad Iulian, călăul șef al Securității care înainte de 1989 organiza atentate teroriste, a supervizat masacrul de la Timișoara, reprimarea brutală din București, a organizat rezistența comuniștilor ulterioară fugii lui Ceaușescu, toate conform planurilor de intervenție pe care le aveau securiștii. Este știut cum au plănuit securiștii diversiunile criminale de după 22 decembrie și cum au pactizat ulterior cu gașca kaghebistă a lui Iliescu pentru ca revoluția să fie oprită, ucigașii să capete impunitate, aparatul de partid să nu aibă de suferit, securitatea să își păstreze puterea prin acapararea statului. După care au pus bazele Mafiei FSN-PSD-PUR-USL-UNPR-ALDE-PRO și au privatizat comunismul, au devalizat Bancorex, BIR și ce bănci au mai fost, au dat țepele de la Caritas, FNI, Microsoft, câte au putut, au împărțit țara pe feude și au înscăunat baronii locali, au infiltrat justiția, mass media și alte instituții producătoare de contracte.

  • Bla bla bla ….yawn….

  • Așa, așa, he, he , he și bla,bla, bla. Ce-mi place când văd că i-am redus pe troli la nivelul ăsta.:))))

 3. Nu suntem liberi decât în imagini. Ne conduc comuniștii care erau mereu în spatele lui Ceaușescu, care aveau poziții mari, deși nu se puteau bucura, cu aroganță și dezmăț, de avantaje. Se bucură azi, sfidând moartea a peste 1000 de oameni. Asta a fost miza : să rămână pe pozițiile obținute, date de Ceaușescu însuși, dar să și savureze bogăția, grandoarea, vanitate pe care Ceausescu nu o prea agrea. Cei care au murit au fost detaliile picante ale unei regii cinice, diabolice. Moartea lor trebuia să dea amploare spectacolului, să facă din cizmar un leviatan, pentru ca apoi toți acei sfinți Gheorghe, cu Iliescu în frunte, să urle teatral, batjocoritor „am învins!”. Revoluția a fost cheful comuniștilor care ulterior s-au îmbogățit halucinant, sfidând orice bun simț. Când numesc prostituate în funcția de consul, ministru, director, retardați în funcția de secretar, ei, efectiv, se pisa în sângele celor care au știut pentru ce mor și din pisatul lor vântul ne poartă și nouă masiv în gură.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.