G4Media.ro

Membri ai trupei belaruse de rock Bi-2 și familiile lor au cerut…

Sursa foto: president.gov.by

Membri ai trupei belaruse de rock Bi-2 și familiile lor au cerut cetățenia Republicii Moldova pentru că sunt persecutați politic de regimul dictatorului Lukașenko

Mai mulți membri ai trupei Bi-2 și familiile lor au depus actele pentru dobândirea cetățeniei Republicii Moldova. Țara noastră a fost, este și va rămâne în continuare prietenoasă cu toți oamenii care își doresc să trăiască în pace și bună înțelegere, a anunțat marți șeful de cabinet al Președinției Republicii Moldova, Adrian Băluțel, potrivit Rador Radio România care citează Radio Chișinău.

„Suntem un popor ospitalier, care și-a deschis brațele pentru oamenii care fug de război și o să-i ajutăm pe toți cei care sunt asupriți pentru că promovează pacea”, a mai spus el.

Membrii trupei Bi-2 au început să fie persecutați de regimul dictatorului Aleksandr Lukașenko după ce și-au exprimat poziția contra războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

Trupa de rock alternativ Bi-2 e una dintre cele mai populare în spațiul ex-sovietic, cu o istorie de peste 30 de ani.

Muzica lor este apreciată de tineri și adulți, cu muzica lor au crescut generații la rând în Moldova.

Dosarele de obținere a cetățeniei vor fi aduse la cunoștința șefei statului, Maia Sandu și vor fi examinate prin prisma „acordării cetățeniei în interesul Republicii Moldova”. În țara noastră o să fie mereu loc pentru cei care își doresc pacea, contribuie la dezvoltarea culturii, educației civice și prieteniei interetnice”, a transmis Adrian Băluțel.

Sursa: RADIO CHIŞINĂU / Rador Radio România

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează