G4Media.ro

Medvedev compară mandatul de arestare al CPI împotriva lui Putin cu hârtia…

Sursa foto: Duma.gov.ru

Medvedev compară mandatul de arestare al CPI împotriva lui Putin cu hârtia igienică: „Nu mai este nevoie să explic unde trebuie folosită această hârtie”

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a comparat vineri mandatul de arestare emis de Curtea Penală Internaţională (CPI) împotriva lui Vladimir Putin cu hârtia igienică, aceasta fiind prima reacţie a unui înalt responsabil din Rusia, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Curtea Penală Internaţională a emis un mandat de arestare împotriva lui Vladimir Putin. Nu mai este nevoie să explic unde trebuie folosită această hârtie”, a scris el pe Twitter în engleză, terminându-şi mesajul cu un emoticon simbolizând hârtia igienică.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că mandatul de arestare emis de CPI nu are nicio valoare juridică, deoarece Rusia nu recunoaşte acest tribunal.

„Rusia, la fel ca un anumit număr de ţări, nu recunoaşte competenţa acestui tribunal. Prin urmare, din punct de vedere al legii, deciziile acestui tribunal sunt nule şi neavenite”, a declarat Peskov presei.

În acelaşi timp, comisarul rus pentru drepturile copiilor, Maria Lvova-Belova, vizată împreună cu Putin de mandatul de arestare al CPI, din cauza unor presupuse deportări de copii ucraineni, a dat asigurări că îşi va continua munca.

„Este frumos din partea comunităţii internaţionale să aprecieze munca noastră de ajutorare a copiilor ţării noastre, faptul că nu îi lăsăm în zonele de operaţiuni militare şi că îi scoatem de acolo (…) Există sancţiuni din toate ţările (…) Însă ne vom continua munca”, a afirmat ea, citată de agenţia rusă presă RIA Novosti.

Anterior, purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, a denunţat deciziile „lipsite de sens” şi „insignifiante” ale CPI după anunţul privind emiterea unui mandat de arestare împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin pentru crimă de război.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. „Medvedev compară mandatul de arestare al CPI împotriva lui Putin cu hârtia igienică: „Nu mai este nevoie să explic unde trebuie folosită această hârtie”. Medvejonok are dreptate: ne-a explicat (din nefericire degeaba)Maestrul Rebengiuc, demult, demult, vai noua: dl. Ursulakele lu’ Putinelu’ poate sa se stearga cu „aceasta hârtie” la gurita-i rectoriala. (Ba, ce delicat sunt, ma si mir!!!!)

  2. Daedacurulus ești ONG ist american ??

  3. Medvedev, scuzati expresia, dovedeste inca o data ca nu este altceva decat un rahat de om ! :((

  4. Acuma stiti si voi de ce nu vor scapa, gura astora le va fi sfarsitul.