G4Media.ro

Medicul român Radu Lupescu, decorat de președintele Franței pentru lupta anti-Covid

Medicul român Radu Lupescu, decorat de președintele Franței pentru lupta anti-Covid

Medicul român Radu Lupescu, anestezist și președintele Asociației medicilor din clinica Rhéna de la Strasbourg, a fost decorat de președintele Franței, Emmanuel Macron, cu Ordinul național al Meritului, potrivit decretului publicat în Jurnalul Oficial al Franței.

Radu Lupescu, doctor în medicină, a fost decorat pe 31 decembrie alături de alți membri ai personalului medical din Franța pentru eforturile depuse în timpul pandemiei de coronavirus.

Ca specialist în anestezie și terapie internsivă, medicul român se află în prima linie a luptei anti-Covid din Strasbourg.

El a fost printre primii medici români care au avertizat încă de la debutul pandemiei că unul dintre marile pericole este supra-aglomerarea spitalelor și reducerea în acest fel a capacității medicilor și asistentelor de a gestiona afluxul uriaș de bolnavi.

”In România numărul total de cazuri este încă mic, ceea ce înseamnă că măsuri drastice pot încă evita sau limita epidemia. Repet ceea ce am spus in postul precedent: virusul nu este foarte periculos la nivel individual, pentru persoanele tinere, sănătoase si fără comorbidități (adică alte afectiuni pulmonare, cardiovasculare, renale, probleme de imunitate). Virusul este insă periculos la nivelul unei populații intregi pentru că propagarea lui poate duce la saturarea sistemului de sănătate, cu o supramortalitate datorată necesității tratării unui număr mare de bolnavi într-un interval scurt”, scria Radu Lupescu încă din 12 martie.

Foto: Facebook / Radu Lupescu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. In comunism te premiau pentru propaganda cu decoratie data de PCR , in capitalism vad ca e la fel.

  • De unde comunism = capitalism?
   Vezi că-ți bate poliția la ușă sa te ducă la zdup pentru că ai criticat partidul. Sau or fi musafirii?

  • iancu zapciul e cel mai rău tip de român, cel care nu e în stare să facă ceva cu viaţa proprie, aşa că îi critică pe cei merituoşi.

   Din cauza gunoaielor ca iancu zapciul, e România pe moarte, paraziţi ca el sug sângele ţării prin reţele mafiote în stat.

  • intr-adevar, sunt si diferente, in comunism s-au facut aproape toate spitalele, s-au mai dat si vaccinuri

   in capitalismul Apanova, profesor doctor docent academician Lupescu a dat mai putin de 100 de vaccinuri pe zi zecilor de milioane de francezi

   cand s-a organizat Comuna in Paris, bogatii au pus tunurile statului pe saraci, a fost nevoie de inca doua decenii pentru ca PNL sa importe modelul

 2. Domnule doctor în medicină Radu Lupescu,
  Cu toată stima, dacă țineți la decorația franceză renunțați la cetățenia română: de nu, că cînd o să vie Șoșoaca la putere o să v-arate dumneaei ,,merit”!

  • Este extrem de greu, renuntarea la cetatenia romana. Sotia fiului meu, a facut acest parcurs de combatant. Pentru ea, a fost mai usor sa devina cetatean francez, decat sa renunte la cetatenia romana.
   I’au trebuit foarte mult acte, hartii, adeverinte 🙂 De la Impôzit (sector si stat lipsa de datorii), de la politie (cazier) etc. Teribil de greu de obtinut, ea parasind tara dv in anul 1990 si incarcand sa renunte in 2010. A durat foarte mult, insa a reusit. A durat 30 de luni.
   Am intrebat’o de ca a dorti sa renunte, stiti ceea ce mi’a raspuns? Niciodata nu se stie cand Romania nu va redevei dictatura si nu doresc sa imi fie frica (chiar ca cetatean francez) sa calatoresc intr’o tara care are tratat de extradare cu Romania.

   Iar ca sa fie clar, eu nu am auzit’o niciodata vorbind de rau tara Dv, insa nu se simtea bine, pastrand cetatenia romana.