G4Media.ro

Medicul personal al Benjamin Netanyahu, un apropiat al lui Florentin Pandele, numit…

Medicul personal al Benjamin Netanyahu, un apropiat al lui Florentin Pandele, numit consilier onorific al premierului Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă îl numeşte în funcția de consilier onorific pe Herman Berkovits, medicul personal al premierului israelian Benjamin Netanyahu, potrivit Ştiripesurse. Relevant este faptul că Herman Berkovits este extrem de apropiat de Florentin Pandele, primarul din Voluntari şi soţul Gabrielei Firea, au declarat pentru G4Media.ro surse politice.

Informaţia este relevantă în contextul în care atât Gabriela Firea, cât şi Liviu Dragnea au făcut numeroase vizite în Israel în ultimii doi ani, iar companiile israeliene câştigă contracte majore de la statul român în industria de apărare şi în alte sectoare de activitate.

Numirea vine la două zile după ce premierul Dăncilă a primit-o în vizită pe Tzipi Hotovely, ministrul adjunct al afacerilor externe al Statului Israel, aflată într-o vizită oficială în România. Cei doi oficiali au discutat despre colaborarea în domenii precum apărare, sănătate, turism, educație şi IT, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Herman Berkovits, care este şi consul onorific al României în Israel, e considerat un personaj-cheie pentru stabilirea unor contracte între politicienii români şi premierul Netanyahu.

În martie 2017, medicul Herman Berkovits a primit titlul de cetățean de onoare al Municipiului București la inițiativa primarului Gabriela Firea, potrivit paginii oficiale de FB.

Herman Berkovits s-a născut la Târgu Lăpuş (Maramureş) în 1947 şi a absolvit Institutul de Medicină din Cluj-Napoca. Este medic specialist pediatru, conduce propria clinică de medicină pediatrică şi generală în Ierusalim.

Foto: Herman Berkovits – Captura youtube.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

 1. Poate totusi gasiti o alta formulare in loc de „Premierul Viorica Dăncilă îl numeşte…”
  Lasati impresia ca ea numeste sau ca ea hotaraste ceva; uitati-va in ochii ei cum trage cu coada ochiului in lateral la fiecare vorba pe care o scoate.
  Daca vine maine un nebun si extermina pe toti oamenii cu vointa proprie ea moare nevinovata.

 2. interesanta afirmatia din articol „Cei doi oficiali au discutat despre colaborarea în domenii precum apărare, sănătate, turism, educație şi IT, potrivit unui comunicat al Guvernului.”
  Cum s-or fi inteles? Ce-o fi reusit vasilica sa stabileasca cu minisstrul adjunct de externe al Israelului? Ca nu prea cred polologhia oficiala. Turism, IT, sanatate, …

  • La sfarsit s-au despartit cu :
   Hai, Sanatate si sa ne vedem cu bine si data viitoare!

 3. Numai de bine caci un roman evreu ajunge consiler onorific dupa 71 de ani. Se pare ca numai in afara Romaniei, persoanele cu potential sunt apreciate (de unde si exodul masiv dupa 89). In plus, daca acesta este mediator intre un PM aparent corupt si impotriva caruia a fost „Marsul Rusinii” si politicienii romani, atunci e si mai bine. De fapt, politica fara coruptie nu prea se poate.

  Nu prea se intelege ce se doreste din urmatoarea fraza: „Herman Berkovits, care este şi consul onorific al României în Israel, e considerat un personaj-cheie pentru stabilirea unor contracte între politicienii români şi premierul Netanyahu”. E vorba de „contracte” sau „contacte”?

  Deci Herman Berkovits reprezinta un prim-ministru, adica pe Bibi, in Romania. Conform Haaretz, Bibi este corupt, faimoasele cazuri 1000 si 2000 (https://www.haaretz.com/israel-news/.premium-netanyahu-to-jail-thousands-of-israelis-march-against-corruption-in-tel-aviv-1.5628811) si https://nypost.com/2016/12/28/netanyahu-facing-investigation-over-alleged-corruption/.

  Sa speram ca acest fenomen al coruptiei nu va deveni politica de stat.

 4. 20-20!
  Pavianul cu mantie a mai primit un smecher pe langa ea!
  Via Pandele-Fierea-Dragnea!
  Sa te tii de afaceri!

 5. S’ or fi terminat românașii neaoși… ‘Ai de căpățâna noastră!…