G4Media.ro

Mediatoarea UE, irlandeza Emily O’Reilly, critică apariţia șefei Comisiei Europene, Ursula von…

Mediatoarea UE, irlandeza Emily O’Reilly, critică apariţia șefei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în clipul electoral al conservatorilor din Croaţia

Mediatoarea Uniunii Europene, irlandeza Emily O’Reilly, a criticat apariția preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, într-un clip electoral al conservatorilor din Croaţia, recomandând o revizuire a Codului de conduită al CE, relatează AFP.

O’Reilly susține că a primit două sesizată împotriva apariţiei lui von der Leyen şi a vicepreşedintei CE Dubravka Suica într-un videoclip în care susţin campania electorală a Partidulului croat HDZ, care a obţinut o victorie în alegerile legislative duminică. Reclamanţii au dorit să afle dacă această iniţiativă respectă prevederile Codul de conduită cu privire la membrii Comisiei.

„Îngrijorările reclamanţilor sunt îndreptăţite”, apreciază Emily O’Reilly într-o scrisoare adresată preşedintei CE, conform news.ro.

„Este de înţeles faptul că publicul se întreabă în ce măsură membrii Comisiei pot sau trebuie să se implice în campanii politice, având în vedere diversitatea şi amploarea atribuţiilor Comisiei, politice, juridice, executive şi de reglementare”, a mai subliniat mediatoarea.

Comisia a recunoscut că ”greşeli” au fost comise ”de către diverşi intervenienţi” în ”procesul” în care germana von der Leyen a apărut, la fel ca mulţi alţi lideri europeni de dreapta, în această înregistrare video în susţinerea Partidului HDZ al premierului croat Andrej Plenkovic.

Codul de conduită prevede ca membrii Comisiei să nu se comporte ”într-un mod care să aducă atingere percepţiei publice a independenţei sale”.

O’Reilly i-a cerut lui von der Leyen să garanteze că nu vor mai avea loc asemenea greşeli.

Sursa Foto: Ursula Von der Leyen/Comisia Europeana

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. O tot puneti in diferite variante ca titlu . Nu intereseaza pe nimeni .

  2. E ciudat ca au castigat alegerile in cele din urma. E ca si cum un candidat independent de la noi ar aparea in campanie alaturi de Dancila si apoi ar iesi primar.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.