G4Media.ro

Medaliații de la Jocurile Olimpice vor primi flori artificiale, brodate de pensionari

sursa foto: Facebook/ Beijing 2022

Medaliații de la Jocurile Olimpice vor primi flori artificiale, brodate de pensionari

Buchetele de flori pe care le vor primi medaliaţii olimpici, trandafiri albi, roz şi roşii, nu vor fi alcătuite din flori naturale, ci vor fi buchete montate din flori artificiale de către pensionari din Shanghai, informează Agerpres, care citează AFP.

De trei luni, aproximativ 150 de pensionari brodează cu aţa şi acul buchetele care vor fi înmânate pe podiumurile de premiere la Jocurile Olimpice de la Beijing (4-20 februarie).

„Când voi vedea sportivii cu medalia la gât ţinând în mână buchetul de flori pe care îl vor duce în ţările lor, voi fi foarte mândră şi foarte fericită”, a declarat o octogenară implicată în procesul de fabricare.

Pensionarii au tricotat 4.400 de trandafiri pentru a alcătui 1.200 de buchete. Aceste decoraţiuni din lână au fost alese pentru că florile naturale sunt perisabile, iar astfel medaliaţii olimpici vor putea păstra o amintire din China.

Acest proiect le-a fost încredinţat ca urmare a reputaţiei lor naţionale în materie de tricotat, ei fiind constituiţi într-un club dedicat din capitala economică a Chinei.

Proiectul olimpic este, însă, de departe cel mai important conceput vreodată de clubul acestor pensionari care, pentru a se apropia cât mai mult de varianta originală, au disecat trandafiri adevăraţi pentru a descoperi toate secretele fabricării modelului, fiecare floare necesitând mai multe ore de lucru.

Trandafirii sunt asamblaţi alături de alte flori de lână fabricate de alte cluburi de tricotat din ţară: ramuri de măslin, lauri, osmante sau flori de crin. În total, fiecare buchet necesită 35 de ore de muncă.

„Buchetele vor reprezenta ţara noastră şi vor duse în toată lumea de către sportivi”, a adăugat octogenara.

sursa foto: Facebook / Beijing 2022

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Poate copii sclavi , voiati sa spuneti

  2. Eu cred că este un proiect frumos. Asiaticii, rușii, japonezii continua tradiția lucrului de mana. E vorba de bijuterii nu chiciuri, că sa faci așa ceva trebuie sa fii meseriaș.

  3. Ar fi admirabil dacă pensionarii sau alte categorii sociale nu au fost forțați, au făcut-o in timpul liber, ca un hobby. Personal, nu cred nimic din ce anunță China in mod oficial.