G4Media.ro

Meciul de rugby dintre Republica Moldova și Ungaria a fost anulat. Echipa…

Sursa foto: Facebook - Federatia Sportiva Nationala de Rugby din Republica Moldova / Daniel Storch

Meciul de rugby dintre Republica Moldova și Ungaria a fost anulat. Echipa maghiară a refuzat să vină la Chișinău, invocând motive de securitate

Meciul de rugby Moldova – Ungaria, programat pentru 29 aprilie la Chișinău, a fost anulat, scrie TV8.md. Echipa Ungariei a trimis un comunicat către Federația Europeană prin care a anunțat că refuză să vină în Republica Moldova din motive de securitate. Informația a fost confirmată pentru TV8.md de către președintele federației de profil, Anatol Curechi.

„Federația ungară a invocat factorul politic. Federația ține cont de situația din regiune și a trimis un mail către Federația din Moldova, dar și către cea Europeană, prin care a solicitat ca meciul să fie anulat. Noi am insistat totuși ca meciul să aibă loc, ținând cont de faptul că multe alte Federații petrec competiții internaționale la noi în țară.

Astfel, Federația Europeană i-a pus un ultimatum Federației Ungare, spunându-le că trebuie să se prezinte totuși la Meci. Ungaria a menționat în replică că nu-și va schimba poziția, respectiv, Ungaria a fost penalizată și din păcate Moldova nu va juca în primăvară acasă”, a afirmat Curechi.

TV8.md amintește că meciul de fotbal dintre FC Sheriff și Partizan Belgrad din Liga Conferințelor, care urma să aibă loc joi, 16 februarie, se va juca cu porțile închise, fără spectatori. Decizia a fost luată la recomandarea Serviciului de Informații și Securitate.

Luni, 13 februarie, președinta Maia Sandu a oferit mai multe detalii în legătură cu planurile Rusiei de a destabiliza situația în Republica Moldova. Potrivit liderei de la Chișinău, care a făcut trimitere la documente ale serviciilor secrete ucrainene, în acțiunile de destabilizare ar fi implicați cetățeni străini, inclusiv sârbi.

„Planul presupune folosirea persoanelor din afara țării pentru acțiunile cu caracter violent. Materialele conțin instrucțiuni despre regulile de intrare în Republica Moldova pentru cetățeni ai Federației Ruse, Belarus, Serbiei și Muntenegru”, a declarat Sandu.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. ”TV8.md amintește că meciul de fotbal dintre FC Sheriff și Partizan Belgrad din Liga Conferințelor, care urma să aibă loc joi, 16 februarie, s-a jucat cu porțile închise, fără spectatori.”

  serios, s-a jucat in avans? maine e 16 februarie. cand s-a jucat meciul?

 2. „Echipa Ungariei a trimis un comunicat către Federația Europeană prin care a anunțat că refuză să vină în Republica Moldova din motive de securitate.”
  Oare echipa Ungariei are informatii despre planurile sovietice fata de Moldova? N-ar fi de mirare. S-ar fi putut încerca jucarea meciului în Szekelyföld, adica pe teritoriul Ungariei, sau în deplasare la Moscova, cu conditia ca Dna Maia Sandu sa faca parte din delegatia tehnica, nu?

 3. Au fost pedepsiti pentru ca presedinta lo, a vorbit urat de Rusia si asa ceva nu se permite in Ungaria de astazi.

 4. „meciul de fotbal dintre FC Sheriff și Partizan Belgrad din Liga Conferințelor, care urma să aibă loc joi, 16 februarie, s-a jucat cu porțile închise”

  S-a jucat in viitor…

 5. Nici sportul nu mai e ce-a fost… s-a ajuns ca mai toate competițiile să se desfășoare fără public sau să se tot amâne până ce nu mai prezintă interes. Nu mai există siguranța integrității fizice a spectatorilor..

 6. 🌼👏🤝