G4Media.ro

Mătușa unui copil franco-israelian de 12 ani ținut ostatic de Hamas timp…

Foto: Captură video

Mătușa unui copil franco-israelian de 12 ani ținut ostatic de Hamas timp de 51 de zile în Gaza: „De fiecare dată când un copil plângea, îl amenințau cu un pistol pentru a-l face să tacă. Sunt niște monștri”

Trei tineri ostatici francezi deținuți de Hamas au fost eliberați luni, 27 noiembrie, în cadrul unui acord de armistițiu temporar cu Israelul. Din punct de vedere fizic, ei sunt sănătoși, după cum a sugerat ministra de externe a Franței, Catherine Colonna.

Cu toate acestea, după cum a declarat mătușa lui Eitan, în vârstă de 12 ani, pentru BFMTV, aceste 51 de zile de detenție sunt susceptibile să lase traume grave. Potrivit acesteia, nepotul ei „a trăit orori” în mâinile Hamas.

„De fiecare dată când un copil plângea, îl amenințau cu un pistol pentru a-l face să tacă”, spune Deborah Cohen. „Când au ajuns în Gaza, toți civilii, toată lumea, l-au bătut. Vorbim despre un copil de 12 ani!”.

Bucuria primelor clipe a făcut loc amărăciunii. Deborah Cohen a fost deosebit de șocată să afle că tânărul franco-israelian a fost nevoit să vadă „filmul de groază”, imaginile cu atacurile grupării teroriste din Israel din 7 octombrie.

„Ieri eram atât de fericiți (…), dar acum, când aud despre asta, sunt îngrijorată”, spune mătușa. „Este de neimaginat, nu știu cine ar putea face așa ceva”.

La câteva ore după ce s-a întors la familia sa, starea băiatului a ridicat semne de întrebare în familie. „Cum poate cineva să se simtă bine după o astfel de experiență? Este un copil calm și va fi nevoie de timp pentru ca el să își scoată emoțiile”, subliniază Deborah Cohen. În ciuda abuzurilor, ea speră că „multă dragoste”, „multe îmbrățișări”, „faptul că este înconjurat de întreaga lui familie” și munca psihologilor îl vor ajuta să depășească aceste încercări.

Pe lângă experiența traumatizantă trăită în mâinile Hamas, Eitan Yahalomi își va aminti și de atacul asupra kibutzului Nir Oz. Tatăl său, Ohad, și-a apărat casa de teroriști în timpul atacului. De atunci nu a mai fost găsit. Deborah Cohen crede că tatăl său este încă „acolo”, în mâinile Hamas, alături de cel puțin 180 de persoane.

Adulți francezi sunt încă reținuți de organizația teroristă în Gaza. Armistițiul dintre Hamas și Israel trebuia să se încheie marți, 28 noiembrie, dar a fost prelungit. Se așteaptă ca mai mulți ostatici să fie eliberați în schimbul prizonierilor palestinieni.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Inca o data ni se confirma ca nu exista nicio diferenta intre palestinienii civili si cei care au decapitat copii pe 7 octombrie si, dragi romani, nu uitati ca avem in Romania zeci de mii de astfel de oameni intre noi care ne urasc zilnic

  2. palestinienii aduc dovezi ca sunt pur si simplu niste animale